Mutatul de la apartament la casă: Ce presupune administrarea unei proprietăți mai mari?

Mulți români visează să se mute de la apartament la casă, iar dacă ești printre norocoșii care au și reușit să facă aceasta schimbare, cu siguranță știi deja cu ce provocări vine aceasta decizie.

Sursă foto: Pexels.com
Sursă foto: Pexels.com

Dacă te afli printre cei care sunt în căutarea casei perfecte, este bine să te pregătești pentru mai multe lucruri, iar unul dintre cele mai importante este administrarea unei proprietăți mai mari. Branșarea la utilități dacă noua locuință este construită de la zero sau îngrijirea curții dacă te muți la una deja ridicată sunt doar două dintre sarcinile care vor fi ale tale. Însă mai sunt și altele pe care le poți găsi mai jos.

Ce înseamnă să administrezi o casă după ce te-ai mutat dintr-un apartament?

  • Cheltuieli cu amenajările exterioare: pereții casei și a gardului

Dacă la bloc pentru părțile comune, precum casa scării, te puteai pune de acord cu vecinii asupra micilor schimbări, cum este zugrăvitul, atunci când te muți la casă, toate acestea vor cădea doar în sarcina ta. Mai mult, în anumite complexe trebuie să respecți anumite reguli legate de culori, așadar, este bine să te pregătești dinainte pentru astfel de cheltuieli.

Același lucru se aplică și în cazul curții, mai ales dacă ai cumpărat casa de la o altă persoană și dorești să faci modificări.

  • Asigurarea siguranței și securității proprietății

Unul dintre avantajele locuitului la bloc este legat de vecinii cu care puteai avea relații mai apropiate și care îți puteau supraveghea apartamentul cât erai plecat în vacanță sau în alte deplasări pe termen mai lung. Aceasta era una dintre metodele destul de sigure de a preveni spargerile. Atunci când te muți la casă, în schimb, trebuie să îți iei propriile măsuri de securitate, iar una dintre cele mai eficiente este montarea unor camere de supraveghere profesionale, dacă vrei să te știi în siguranță. Iar la a2t.ro poți găsi echipamente de ultimă generație care să îți permită să ai acces la ce se întâmplă în curtea ta tot timpul.

  • Stricăciunile din casă care la apartament puteau fi rezolvate prin asociația de proprietari

Țevile de apă, de termoficare sau alte părți comune apartamentelor vecine sunt mai ușor de reparat sau înlocuit atunci când te poți baza pe o asociație de proprietari care fie se poate ocupa, fie te poate pune în contact cu firme specializate. Atunci când te muți la casă, însă, administrarea acestora va fi doar responsabilitatea ta. Astfel, va trebui să te îngrijești ca totul să funcționeze cum trebuie, dar și să cauți un meșter bun sau să contactezi chiar tu autoritățile atunci când problema te depășește. De aceea, este bine să te pui la curent și cu ce prevede legea din acest punct de vedere.

Mutatul de la apartament la casă are foarte multe avantaje, însă tot ce putea fi administrat de asociația de proprietari la bloc, acum va fi treaba ta. Înainte de a face schimbarea, informează-te și asigură-te că știi de tot ce trebuie să te ocupi, în așa fel încât să nu fii surprins atunci când îți începi noua viață!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
horoscop jpeg
6 jpg
femeie trista jpg
image png
fata blonda zodii horoscop shutterstock 109970870 jpg
inselat jpeg
pardoseli dim jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net