Cum să prepari cel mai delicios și sănătos desert de casă pentru copii. Rețeta Ancăi Lungu
Îți place să le gătești celor mici, însă rămâi în pană de idei și nu știi ce desert să le mai faci în așa fel încât să fie și delicios și sănătos? Ei bine, Anca Lungu vine în ajutorul mămicilor. Fosta jurnalistă, adepta unui stil de viață sănătos și care adoră să gătească, a publicat recent un filmuleț pe pagina sa personală de Instagram, în care prezintă o rețetă inedită, o prăjitură cu mălai. Iată cum se prepară.
Ancăi Lungu, fosta prezentatoare de la Antena 1, îi place foarte mult să gătească și petrece destul d emult timp în bucătărie. Fosta jurnalistă a împărtășit recent pe rețelele sociale o rețetă inedită, o prăjitură cu mălai.
„Ador să le pregătesc copiilor mei deserturi, iar ei, ca niște copii autentici, adoră lucrurile simple, ca această prăjitură cu mălai. Partea bună, atunci când faci deserturi în casă, este că poți controla nu doar calitatea ingredientelor folosite, ci și cantitatea de zahăr, de exemplu. Eu pun întotdeauna mai puțin”, a scris Anca Lungu, în dreptul videoclipului cu rețeta, publicat pe pagina sa personală de Instagram.
Ingrediente
- 500 g de iaurt grecesc;
- 2 ouă;
- 50 ml ulei de măsline extravirgin,
- 1 lingură de extract de vanilie;
- 125 g de mălai;
- 1 linguriță de sare;
- 70 g de zahăr;
- 10 g de praf de copt.
Mod de preparare
Adăugați iaurtul grecesc, ouăle, uleiul de măsline extravirgin și extractul de vanilie într-un bol și amestecați bine până se obține o cremă omogenă. Adăugați ulterior ingredientele uscate, și anume mălaiul, sarea, zahărul și praful de copt, și încorporați până se obține un amestec omogen. Compoziția se toarnă într-o tavă cu fundul detașabil, tapetată cu hârtie de copt. Puneț tava în cuptorul încălzit la 180 de grade timp de 40 de minute, iar prăjitura cu mălai va fi gata. Serviți simplu sau deasupra cu dulceață. Poftă bună!
Anca Lungu este și autoarea unei cărți numite „Supereroii din farfurie”. Cartea este despre gătitul în familie, alături de copii.