Nu ai curaj să începi o afacere din cauza lipsei de investiții? Iată 5 soluții simple la cele mai întâlnite probleme

Ultima actualizare:

Deși situația economică este instabilă în 2022 în toate sectoarele de activitate, iar războiul din Ucraina și pandemia îngreunează eforturile oamenilor de afaceri, probabil că ești și tu tentat să îți deschizi o afacere.

Sursa foto: Pexels.com
Sursa foto: Pexels.com

Multe persoane care visează să înceapă un proiect antreprenorial ezită să facă acest pas, deoarece startul unui business este întotdeauna unul dificil. Cu toate acestea, poate fi un demers plin de satisfacții, dacă reușești să te mobilizezi în a depăși provocările de început. Citește articolul de mai jos pentru a afla câteva idei care să îți dea curajul să faci primul pas în acest sens.

1. Resurse financiare

Lipsa resurselor financiare dedicate investițiilor inițiale este unul dintre cele mai mari obstacole pentru pentru materializarea multor idei de afaceri. Știai că poți accesa fonduri nerambursabile oferite de Uniunea Europeană, dar și de Guvernul României? Dacă te preocupă partea de cofinanțare, trebuie să știi că ai posibilitatea de a închiria un parteneriat cu o bancă pentru a primi un credit care să îți acopere cheltuielile până la momentul rambursării, dar și pentru a putea finanța “partea” ta din proiect.

2. Spații de depozitare

Pentru anumite domenii de activitate, spațiile de depozitare sunt vitale, însă acestea sunt costisitoare și greu de întreținut. O soluție în acest sens, o reprezintă halele metalice de la Lindab, ușor de asamblat și rezistente. Avantajul acestui tip de construcție este că poate fi “personalizat” ușor după nevoile tale. 

3. Storytelling

Nu doar aspectele financiare și materiale reprezintă o provocare pentru antreprenorii aflați la început de drum, ci și felul în care își expun povestea atât investitorilor, cât și publicului larg. Dacă vei privi atent la modul în care brandurile comunică în ziua de astăzi, vei observa că acestea spun povești cât mai simple, în maniere cât mai clare. Prin urmare, nu îți fie teamă să te prezinți în mod onest, fără pretenții și fără a încerca să pari altceva decât ești.

4. Promovare 

În strânsă legătură cu punctul menționat mai sus, potențialii antreprenori se simt descurajați și de faptul că trebuie să investească timp și resurse în promovare. Vestea bună este că în ziua de astăzi, canalele digitale îți oferă posibilitatea de a automatiza promovarea prin campanii plătite, realizate prin instrumente extrem de simplu de folosit, puse la dispoziție de social media. Prin câteva click-uri, poți ajunge la publicul tău țintă chiar astăzi. Cu ajutorul unor imagini și video-uri simple despre produsele sau serviciile tale, clienții tăi vor afla imediat ce le poți oferi.

5. Resursele umane

În ceea ce privește viitoarea ta echipă, probabil că cea mai mare piedică o reprezintă obligațiile fiscale pe care le vei avea odată cu angajarea personalului. Din fericire, tot mai multe persoane se îndreaptă către contracte de colaborare, care le oferă flexibilitatea dorită, atât ca program, cât și în privința costurilor.

Prin urmare, poți găsi soluții pentru orice provocare pe care o presupune calea antreprenoriatului. Nu ezita să fii creativ și să îți creezi propriul tău drum!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii pixabay jpg
fasole jpg
tratamente naturiste anti imbatranire jpeg
Bomboane cu biscuiti si fulgi de nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 107127485 jpg
1 par alb jpg jpeg
ciorba de fasole boabe cu afumatura si rantas jpg
zodii norocoase webp
cuplu sex
image
actualitate.net
image
actualitate.net