Pilaf cu gust de copilărie. Cum pregătim cel mai îndrăgit preparat exact ca la bunica. Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi pentru mai multă savoare
Gusturile copilăriei nu se uită niciodată, iar preparatele care ne-au marcat cei mai frumoși ani din viață vor rămâne mereu în topul celor preferate. Astăzi vă punem la dispoziție un pilaf de post simplu, delicios, exact cum îl pregăteau bunicile noastre.
Pilaf simplu de post, rețeta delicioasă
Cosânzenele au o metodă simplă, rapidă și ingenioasă. Pentru ingrediente aveți nevoie de:
-o cană mare de orez cu bob rotund
-4 căni de apă
-un morcov
-un păstârnac
-un sfert de țelină
-o ceapă
-un ardei roșu
-sare și piper după gust
- o lingură de ulei
-verdețuri proaspete (mărar și pătrunjel)
Cum preparăm cel mai delicios pilaf de orez cu gust de copilărie
Potrivit Cosânzenele gătesc, primul lucru pe care trebuie să îl facem este să mărunțim legumele, pe care ulterior le punem într-o oală cu puțin ulei și le lăsăm la călit maxim 2 minute. În cazul în care evitați prăjeala, folosiți un pahar de apă în loc de ulei. Ne ocupăm apoi de orez.
„Continuăm cu ciupercile la borcan și ne ocupăm și de orez. Am ales un orez cu bob rotund, perfect pentru un pilaf cremos și delicios. Spălăm orezul și îl punem și pe acesta în oală alături de apă. La o cană de orez avem nevoie de 4 căni de apă. Lăsăm la foc mic până când bobul de orez este complet gătit. Condimentăm cu sare și piper după gust.
Pentru mai multă savoare putem adăuga și puțin ulei de măsline de calitate. Verdețuri proaspete din belșug... și mâncarea noastră este gata! Rezultatul? O bunătate ce te întoarce în copilărie. Acest pilaf este bun simplu, cu ardei gras sau castraveți la oțet sau cu o salată verde”, spun Cosânzenele gătesc în rețeta publicată pe TikTok.