Ce pun turcoaicele în pilaf pentru a ieși cremos, gustos și cu o savoare de neuitat. Ingredientul care face diferența

Cu toții cunoaștem și iubim pilaful, iar variante ale acestei rețete pot fi găsite în nenumărate țări. Cei dintre noi care își doresc un gust ceva mai inedit, pe care poate că nu l-au încercat până acum, pot pregăti faimosul pilaf turcesc, în care se găsește și un ingredient special!

Este o rețetă delicioasă și ușor de preparat
Este o rețetă delicioasă și ușor de preparat

Pilaful turcesc este un preparat foarte simplu de făcut, cu un gust delicios, pe care îl vom aprecia de la prima înghițitură. Însă nu mulți dintre noi știu că secretul acestei rețete constă într-un ingredient neașteptat!

Este vorba despre faptul că acest tip de pilaf conține printre ingrediente și paste orzo, niște paste mici care seamănă destul de mult cu orezul! Datorită acestui ingredient, pilaful turcesc are un gust incredibil, apreciat în întreaga lume.

Ingredientele necesare pentru rețetă

Pentru a pregăti această variantă delicioasă de pilaf, ne vor fi necesare cam trei linguri de paste orzo, o lingură de ulei de măsline, o ceașcă de orez alb cu boabe lungi, două căni de supă de pui, jumătate de linguriță de sare, o lingură de unt sărat, cât și puțin pătrunjel, pe care îl vom presăra deasupra pilafului la final.

Odată ce avem aceste ingrediente simple, putem începe să pregătim rețeta turcească de pilaf!

Modul simplu în care pregătim pilaful turcesc

Practic, tot ce trebuie să facem este să încălzim puțin ulei de măsline într-o oală, în care vom aăduga și pastele orzo. Ele trebuie lăsate pe foc până când se rumenesc puțin, lucru care ar trebui să se întâmple destul de repede.

Odată ce pastele s-au rumenit, a venit momentul în care vom adăuga și orezul, care deja trebuie să fie spălat și scurs bine. Acum vom adăuga și supa de pui (putem folosi și apă simplă), sarea, iar apoi vom aștepta ca totul să dea în clocot.

În acel punct, vom acoperi mâncarea cu un capac etanș și vom lăsa totul să fiarbă vreme de 15 minute. După ce a trecut această perioadă de timp, vom închide focul, vom lăsa orezul să se mai răcească puțin, cam vreo 10 minute, cu tot cu capac, iar apoi vom adăuga untul și vom amesteca bine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
printul william kate middleton jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
IMG 3157 PNG
chef scarlatescu jpg
suc de lămâie beneficii jpeg
zodii norocoase jpg
Metropolitan Life picture jpg
pexels karolina grabowska 5979667 jpg
horoscop jpg
tarta struguri jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net