Podcast #eurovisionestitu. Theodor Andrei: „Planul meu pentru Liverpool este să câștigăm”

Publicul a decis, iar Theodor Andrei va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2023, organizat în Marea Britanie. Melodia care a câștigat selecția națională, „D.G.T (Off and on)” este jumătate în limba română și jumătate în limba engleză.

Theodor Andrei la Eurovision
Theodor Andrei la Eurovision

Și pentru că drumul său spre Liverpool a pornit de la podcast #eurovisionestitu, câștigătorul de numai 19 ani a oferit primul său interviu jurnaliștilor Laura Fronoiu, Marius Popa și Răzvan Petre de la Televiziunea Română și Radio România, prin București FM, realizatorii seriei. Episoadele #eurovisionestitu le găsiți pe platformele de podcast ale TVR și pe contul de YouTube al Televiziunii Române.

Care a fost avantajul tău în fața celorlalți concurenți din finală?

Theodor Andrei: Că am fost sincer. Ceea ce am spus am și făcut: am spus că o să fie un show conceptual, a fost. Că o să fie metaforic, a fost. Că piesa e o fuziune și va rămâne în limba română și engleză și așa am făcut. În videoclipul de prezentare al piesei am spus că îmi place să fiu aproape de oameni și că publicului care te vede vulnerabil ca și artist îi e mai ușor să relaționeze cu tine și cu melodia.

De ce consideri că ți-a fost mai greu în finală?

Theodor Andrei: Pentru că nu am fost asociat cu nicio entitate mai mare decât mine. Am mai mers în emisiuni, am albumul meu, dar în afară de oamenii pe care i-am avut aproape, dansatori, instrumentiști, producătorii piesei, familia și prieteni.... nu am avut pe nimeni.

Ce înseamnă mesajul pe care l-ai arătat la final (Make love not war)”?

Theodor Andrei: Nu cred în lucruri efemere. Vreau să cred în ceva statornic și în ceva care să devină o piesă de referință. Nu îmi doresc ca prezența României la Eurovision să fie doar un număr din lista țărilor participante. Și „Make love not war” mi s-a părut un mesaj puternic, în primul rând pentru perioada actuală.

Cum vei face piesa ta, „D.G.T..”, să fie înțeleasă în Europa?

Theodor Andrei: Planul meu pentru Liverpool este să câștigăm. Melodia „D.G.T” va rămâne în limba română și în engleză, pentru că partea în limba română mi se pare a fi un atuu, atât pentru piesă în sine, cât și pentru noi, ca țară, în contextul Eurovision. Cred că pentru străini va fi un punct de atracție.

Ai urmărit show-ul Eurovision doar în ultima perioadă...?

Theodor Andrei: Nu, am crescut cu Eurovision. Când eram mic, mă uitam cu ai mei la fiecare finală mare de la Eurovision. O mare parte dintre oamenii care au avut rolul de model pentru mine au trecut pe aici.

Din punctul tău de vedere, de cine te-ai temut în finala Selecției Naționale?

Theodor Andrei: E adevărat că toți concurenții au avut prestații foarte diferite, dar mergând pe ideea că vreau să fac ceva conceptual, metaforic, nu m-am gândit că o să fie ceva care să mă sperie. Dacă ar fi trebuit să votez, aș fi votat ceea ce aș fi ascultat eu: Maryliss, cu melodia „Hai vino”.

Îți este teamă de ceea ce va urma?

Theodor Andrei: Nu. Sunt sigur pe mine.

În finala Selecției Naționale ai purtat „celebrii ciorapi roz”?

Theodor Andrei: Da, chiar i-am purtat. I-am luat ca să-mi poarte noroc.

Cum vei sărbători?

Theodor Andrei: O să mă duc la ziua de naștere a unei colege, partenera mea de scenă. Un mesaj...Vreau să vă mulțumesc pentru că îmi dați ocazia să dau înapoi fericirea pe care mi-ați oferit-o voi mie. Dacă până acum momentul meu pe scenă a părut bine pus la punct, promit că este doar începutul.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
kate william profimedia 0764084002 jpg
image
image
image
image
image
image
ten perfect 600x400 jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
stufat de miel cu verdeata 800x600 13961 jpeg
zodii pixabay jpg
1 zodii noroc la bani jpg jpeg
Horoscop FOTO Shutterstock (2) jpg
costume de ceremonie (1) jpg
sorin bontea instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net