Trăistariu îi dă șanse mici lui Theodor Andrei la Eurovision! „Nu pot să zic că mă omor după rock-ul lui. S-a votat de pe conturi fake!”

Mihai Trăistariu este critic după Selecția Națională pentru Eurovision din acest an, pe care a urmărit-o, de data aceasta, din postura de invitat special, în platoul TVR. Trăistariu este de părere că Theodor Andrei a meritat să câștige selecția anul acesta, dar nu-i dă mari șanse la Liverpool.

România va fi reprezentată, anul acesta, la Eurovision 2023, în Liverpool (Marea Britanie) de Theodor Andrei. Acesta a câștigat sâmbătă seară, Selecția Națională, la care au participat 12 melodii. Cea mai îndrăgită și cea mai votată piesă de către public a fost „D.G.T. (Off And On).

Mihai Trăistariu a văzut, anul acesta, Eurovision-ul chiar de la fața locului, din platoul TVR. După desemnarea câștigătorului, solistul a făcut „radiografia” Selecției Naționale de anul acesta. Observațiile sale au fost cât se poate de acide, ca de obicei.

Trăstariu: „Spectacolul a fost cam sec!”

Mihai a luat la puricat prima dată show-ul făcut, anul acesta, de TVR, care i s-a părut cam...sec.

Spectacolul în sine a fost fain, dar totuși mai sec decât în alți ani. Mai lipsit de ceva. Totuși, bine că n-au mai fost gafele prezentatorilor din anii trecuți.

Și Ilinca și Laurențiu s-au descurcat de minune, ceea ce e admirabil.

Însă, repet, am simțit că întreg show-ul n-a avut amploarea, anvergura, coloratura, explozia, farmecul din anii antecedenți. Poate lipsa vedetelor, poate cumințenia întreagă a spectacolului în sine. Habar n-am! Ceva a fost mai moale ca-n anii trecuți și nu știu de ce.

Faptul că invitații, juriul, publicul au fost într-o încăpere iar artiștii în alta, a făcut să fie multe minute goale pentru noi, cei din sală. Practic, stăteam și câte 5-10 minute degeaba, nevăzând și neauzind nimic, ca și cum era pauză de publicitate mai mereu. Asta n-a fost ok. Mai ales pentru public, care era totuși format din fanii Eurovision, nu-i așa?

Dacă-i lași pe gol așa nu pleacă cu un sentiment bun. Trebuie să le dai și lor ceva. Mutând spectacolul dintr-o cameră în alta, lași publicul fără un spectacol cursiv, continuu. Așa că lumea fugea la baie și la poze!”, a punctat solistul, despre spectacolul de sâmbătă seara, din platoul TVR, pe pagina sa de Facebook.

Haos și la sistemul de vot? „Lumea întreba: la ce numere se votează, unde se votează?”

Sistemul de votare, organizat de TVR, a cam scârțâit pe alocuri.

Noi, cei din sală, nu am văzut nicăieri și nici nu s-au zis pe gură niște numere de telefon, unde putem vota. Se vedea doar pe tv. Ceea ce a trezit un murmur în sală : «la ce numere se votează», «unde se votează?», «când se votează?» etc.

Invitații mei, de exemplu, și rândurile de lângă noi n-au votat! N-au știut la ce număr se dă SMS. Le-am zis să caute pe net, n-au găsit, au abandonat și n-au mai votat. Deci aici, un punct în minus.

Cel mai amuzanto-horror moment a fost când prezentatorii tot încercau să sune câțiva telespectatori să-i premieze cu 5.000 de euro pentru că AU VOTAT !

Problema e că telefoanele telespectatorilor erau deja închise, la mail-urile de pe care au votat nu răspundea nimeni, iar rugămințile prezentatorilor ca oamenii-votanți să se conecteze din nou pe Facebook au rămas fără răspuns.

De unde, la un moment dat, după câteva încercări eșuate de a suna un telespectator care a votat de acasă, s-a auzit deodată în sală un nou murmur din partea fanilor Eurovision : «păi dacă și-au cumpărat cartele - normal că telefonul e închis ! Au votat și au scos cartela din telefon!», a mai observat acesta, vis-a-vis de procesul de votare a pieselor din concurs.

„S-a votat de pe conturi fake, de pe cartele cumpărate!”

Asta m-a distrat teribil. Câți oare au votat de pe conturi fake, de pe cartele cumpărate etc ? Cred că destui! Așa e la Eurovision! Te zbați cum poți ! Și cât îți permiți! Până la urmă, nu scrie nicăieri că nu poți să-ți dai singur 8.000 de voturi!

Și cu toate astea, pledez în continuare DOAR PE TELEVOTING !

Cinci jurați pot fi mega subiectivi, părtinitori. Dar 36.524 de voturi ... nu pot fi toate obținute din cartele cumpărate și din conturi fake”, a mai spus acesta.

Despre câștigător:” Pe Theodor Andrei, îl știu de mic”

Mihai Trăistariu consideră, însă, că Theodor Andrei a câștigat pe drept și cât se poate de meritat Selecția Națională.

Partea bună cumva e că momentul care a câștigat era cel mai potrivit să câștige. Pe acest băiat de 18 ani, numit Theodor Andrei, îl știu de mic. L-am jurizat când mergea pe la festivalurile-concurs și se remarca de fiecare dată prin originalitate, personalitate.

Mi-a cântat chiar și melodiile mele prin concursuri. A studiat de mic. A cântat de mic. Și pare foarte deștept. Și citit. Iar asta a devenit o raritate printre artiștii autohtoni. Revenind la câștigătorul de aseară, prestația lui a luat ochii. A venit cu ... altceva. De asta a câștigat !Atitudine, vestimentație ieșită din tipar, voce, prezență.

Ca melodie, nu pot să zic că mă omor după rock-ul lui. Și nici nu pot băga mâna-n foc că va culege voturi la Eurovision-ul mare. Ar trebui împachetat foarte bine momentul lui ca România să intre în finală. Am mai văzut ceva momente selectate din alte țări și va fi un an greu.

Limba română parcă n-aș pastra-o în piesă, pentru că străinii nu vor înțelege nimic. Una peste alta, a meritat să câștige finala românească”, a mai notat solistul.

„Avem un popor care iubește manelele!”

Așa cum am prezis de vreo lună de zile, ascultând toate cele 12 piese, «Perinița» era cât pe ce să câștige votul publicului. A ieșit pe locul al II-lea la voturi.

V-am mai spus: avem un popor care iubește manelele, muzica populară și limba română. De aici, atâtea voturi! Mai mergea un recital de vedetă, dar probabil n-au avut buget suficient.

Melodia Ilincăi a fost perfectă. Voce super. Ana Maria Mărgean, pe care o iubesc la maximum, trebuia să cânte ceva mai wow. Poate chiar ca la Românii au talent. Momentul ei a fost ... doar ca să fie. Aici e vina organizatorilor. De ce n-au chemat-o cu melodia de la Got talent?”

„Nu au mai fost certuri, că au lipsit «dinozaurii» din muzică!”

Trăstariu e mulțumit totuși că, de data asta, nu s-a mai lăsat cu scandal, ca în anii trecuți. Nu a avut cine să se mai certe, pentru că au lipsit total „dinozaurii” din muzica românească.

Wrs era răcit din ce-am auzit. Avea o stare proastă. Dar a dansat bine. Coregrafiile tuturor concurenților mi-au plăcut. Dansatori pregătiți, profesioniști. Totul lucrat minuțios.

Întreg spectacolul fără pic de scandal. Artiștii concurenți păreau că s-au împrietenit. Și știți de ce ? Erau din generația nouă, care așa e toată. Leagă prietenii instantaneu. Cei vechi se urăsc și se bălăcăresc - ăia, legendele, dinozaurii!”, a conchis Trăistariu.

Theodor Andrei a obținut, sâmbătă seară, la Selecția Națională pentru Eurovison, cel mai mare număr de voturi, 5.230, dintre cei 36.524 de votanți. Tânărul cântăreț are doar 18 ani, este elev în clasa a XII-a a Liceului Național de Arte „Dinu Lipatti” (din București) și va reprezenta România la finala Eurovision de la Liverpool.

Mihai Trăistariu a adus României locul 4 la Eurovision, în anul 2006, la Atena, cu piesa „Tornero”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensie punct de pensie carte de munca carnete de munca calcule pensii lista
image
image
image
image
image
image
liviu varciu si carmina 2 1 e1667375388174 webp
banner raluca moianu png
banner Sanziana Buruiana  png
banner cristina cioran png
lumanare intuneric logo jpg
smiley gest gina jpg
lili sandu silviu tolu colaj facebook jpg
alexandra stan colaj facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net