Vrei să migrezi de la apartament la casă? Asigură-te de următoarele 3 lucruri

Să locuiești la casă înseamnă acces rapid în aer liber, activități în curte sau grădină, precum și atingerea unui confort special, cum ar fi lipsa unor vecini zgomotoși, care poate acum îți stau deasupra.

Vrei să migrezi de la apartament la casă? Asigură-te de următoarele 3 lucruri
Vrei să migrezi de la apartament la casă? Asigură-te de următoarele 3 lucruri

Desigur, alegerea casei poate fi complicată și vine cu anumite compromisuri. Totodată, asigură-te de următoarele trei lucruri pe care noi le considerăm foarte importante în acest proces:  

1. Acte în regulă

Achiziționarea unei case cu absolut toate actele în regulă este o activitate solicitantă și, implicit, stresantă, mai ales dacă ești la prima experiență de acest fel.

Trebuie să te acomodezi cu tot felul de termeni și documente necesare, de la întăbulare și cadastru, la carte funciară și alte autorizații obligatorii. Dincolo de înțelegerea cu proprietarul sau dezvoltatorul imobiliar, vei avea drumuri de făcut la un notar, care îți va explica și mai bine procesul de vânzare-cumpărare. Mai mult, poți apela chiar și la un avocat, respectiv inspector în construcții, dacă lucrurile nu îți sunt clare și ai dubii în privința casei și întocmirii actelor. 

Așadar, este foarte important ca mutarea să se facă în conformitate cu prevederile legale, iar mai apoi te poți bucura de toate condițiile pe care casa ți le oferă. 

2. Acces la utilitățile esențiale

În primul rând, asigură-te că ai acces la electricitate, deoarece pe lângă simpla iluminare a locuinței, poți conecta toate electrocasnicele și dispozitivele electrice de care ai nevoie. În plus, îți poți asigura atât alimentația, prin folosirea unui cuptor sau a unei plite electrice, cât și o sursă de încălzire a casei în anotimpul rece, cum ar fi o centrală electrică, niște calorifere sau un sistem de încălzire electrică prin pardoseală. 

Cu avantajele și dezavantajele sale, electricitatea poate suplini lipsa unei utilități care poate fi importantă pentru confortul tău: gazul natural. Dacă este vorba doar de necesități ce țin de gătit, poți merge și pe varianta achiziționării unei butelii. 

Pentru asigurarea și furnizarea apei curente, necesară activităților zilnice din casă și, totodată, grădină, apelează la hidrofoare profesionale romstal. Acest echipament, care extrage apa dintr-o sursă subterană, se va dovedi o investiție rentabilă încă de la început, beneficiile acestuia fiind fără îndoială esențiale în fiecare zi pe care o petreci la casă.

De asemenea, ca utilități esențiale unui stil de viață modern, mai trebuie să ai în vedere internetul, cablul TV, precum și accesul la un serviciu de telefonie. Chiar dacă nu sunt toți operatorii disponibili în zona ta, vei găsi cu siguranță soluții de conectare la sursele de informare și entertainment preferate. 

Dezvoltarea rețelei de canalizare avansează și în mediul rural, însă este foarte posibil să nu ai încă acces la o asemenea utilitate necesară. Totuși, te poți gândi să construiești un bazin nevidanjabil sau chiar o fosă vidanjabilă, asta până la racordarea la sistemul local de canalizare.

3. Sistem de securitate

Dacă la un apartament sistemul de securitate este oarecum asigurat, în general, de clădirea în sine (camere exterioare în zonele de acces, lift, holuri etc.), la o casă lucrurile se schimbă. Da, poți locui și într-o casă fără un sistem de securitate, însă riscurile pot fi mult mai mari, mai ales când pleci de acasă. În plus, siguranța și confortul trebuie să fie întotdeauna pe primul loc.

Prin urmare, în cazul în care casa pe care vrei să o achiziționezi nu deține un sistem de securitate deja instalat, este bine să te gândești cât mai curând la unul. Soluțiile pe piața de securitate a locuințelor sunt nenumărate, accesibile pentru orice buget și nevoie. Ca idee, poți merge pe camere exterioare de supraveghere atât pentru curtea principală, cât și pentru zona din spatele casei. De asemenea, ai în vedere să deții porți și uși de acces solide, cu un sistem antiefracție cât mai bun. Opțional, te mai poți orienta și spre încheierea unei polițe de asigurare a locuinței. 

Felicitări dacă ai ales să migrezi de la apartament la casă, iar dacă ții cont și de lucrurile menționate mai sus, este foarte probabil să te bucuri la maximum de alegerea făcută! 

Sursă foto: Shutterstock

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop jpg
ADV jpg
horoscop colaj pixabay jpg
horoscop bilunar shutterstock 2091062710 jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
femeie fericită  foto   Shutterstock jpg
Omleta la cuptor pentru intreaga familie jpeg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
image
actualitate.net
image
actualitate.net