Vrei s─â migrezi de la apartament la cas─â? Asigur─â-te de urm─âtoarele 3 lucruri

S─â locuie╚Öti la cas─â ├«nseamn─â acces rapid ├«n aer liber, activit─â╚Ťi ├«n curte sau gr─âdin─â, precum ╚Öi atingerea unui confort special, cum ar fi lipsa unor vecini zgomoto╚Öi, care poate acum ├«╚Ťi stau deasupra.

image
Vrei s─â migrezi de la apartament la cas─â? Asigur─â-te de urm─âtoarele 3 lucruri

Desigur, alegerea casei poate fi complicat─â ╚Öi vine cu anumite compromisuri. Totodat─â, asigur─â-te de urm─âtoarele trei lucruri pe care noi le consider─âm foarte importante ├«n acest proces:  

1. Acte în regulă

Achizi╚Ťionarea unei case cu absolut toate actele ├«n regul─â este o activitate solicitant─â ╚Öi, implicit, stresant─â, mai ales dac─â e╚Öti la prima experien╚Ť─â de acest fel.

Trebuie s─â te acomodezi cu tot felul de termeni ╚Öi documente necesare, de la ├«nt─âbulare ╚Öi cadastru, la carte funciar─â ╚Öi alte autoriza╚Ťii obligatorii. Dincolo de ├«n╚Ťelegerea cu proprietarul sau dezvoltatorul imobiliar, vei avea drumuri de f─âcut la un notar, care ├«╚Ťi va explica ╚Öi mai bine procesul de v├ónzare-cump─ârare. Mai mult, po╚Ťi apela chiar ╚Öi la un avocat, respectiv inspector ├«n construc╚Ťii, dac─â lucrurile nu ├«╚Ťi sunt clare ╚Öi ai dubii ├«n privin╚Ťa casei ╚Öi ├«ntocmirii actelor. 

A╚Öadar, este foarte important ca mutarea s─â se fac─â ├«n conformitate cu prevederile legale, iar mai apoi te po╚Ťi bucura de toate condi╚Ťiile pe care casa ╚Ťi le ofer─â. 

2. Acces la utilit─â╚Ťile esen╚Ťiale

├Än primul r├ónd, asigur─â-te c─â ai acces la electricitate, deoarece pe l├óng─â simpla iluminare a locuin╚Ťei, po╚Ťi conecta toate electrocasnicele ╚Öi dispozitivele electrice de care ai nevoie. ├Än plus, ├«╚Ťi po╚Ťi asigura at├ót alimenta╚Ťia, prin folosirea unui cuptor sau a unei plite electrice, c├ót ╚Öi o surs─â de ├«nc─âlzire a casei ├«n anotimpul rece, cum ar fi o central─â electric─â, ni╚Öte calorifere sau un sistem de ├«nc─âlzire electric─â prin pardoseal─â. 

Cu avantajele ╚Öi dezavantajele sale, electricitatea poate suplini lipsa unei utilit─â╚Ťi care poate fi important─â pentru confortul t─âu: gazul natural. Dac─â este vorba doar de necesit─â╚Ťi ce ╚Ťin de g─âtit, po╚Ťi merge ╚Öi pe varianta achizi╚Ťion─ârii unei butelii. 

Pentru asigurarea ╚Öi furnizarea apei curente, necesar─â activit─â╚Ťilor zilnice din cas─â ╚Öi, totodat─â, gr─âdin─â, apeleaz─â la hidrofoare profesionale romstal. Acest echipament, care extrage apa dintr-o surs─â subteran─â, se va dovedi o investi╚Ťie rentabil─â ├«nc─â de la ├«nceput, beneficiile acestuia fiind f─âr─â ├«ndoial─â esen╚Ťiale ├«n fiecare zi pe care o petreci la cas─â.

De asemenea, ca utilit─â╚Ťi esen╚Ťiale unui stil de via╚Ť─â modern, mai trebuie s─â ai ├«n vedere internetul, cablul TV, precum ╚Öi accesul la un serviciu de telefonie. Chiar dac─â nu sunt to╚Ťi operatorii disponibili ├«n zona ta, vei g─âsi cu siguran╚Ť─â solu╚Ťii de conectare la sursele de informare ╚Öi entertainment preferate. 

Dezvoltarea re╚Ťelei de canalizare avanseaz─â ╚Öi ├«n mediul rural, ├«ns─â este foarte posibil s─â nu ai ├«nc─â acces la o asemenea utilitate necesar─â. Totu╚Öi, te po╚Ťi g├óndi s─â construie╚Öti un bazin nevidanjabil sau chiar o fos─â vidanjabil─â, asta p├ón─â la racordarea la sistemul local de canalizare.

3. Sistem de securitate

Dac─â la un apartament sistemul de securitate este oarecum asigurat, ├«n general, de cl─âdirea ├«n sine (camere exterioare ├«n zonele de acces, lift, holuri etc.), la o cas─â lucrurile se schimb─â. Da, po╚Ťi locui ╚Öi ├«ntr-o cas─â f─âr─â un sistem de securitate, ├«ns─â riscurile pot fi mult mai mari, mai ales c├ónd pleci de acas─â. ├Än plus, siguran╚Ťa ╚Öi confortul trebuie s─â fie ├«ntotdeauna pe primul loc.

Prin urmare, ├«n cazul ├«n care casa pe care vrei s─â o achizi╚Ťionezi nu de╚Ťine un sistem de securitate deja instalat, este bine s─â te g├ónde╚Öti c├ót mai cur├ónd la unul. Solu╚Ťiile pe pia╚Ťa de securitate a locuin╚Ťelor sunt nenum─ârate, accesibile pentru orice buget ╚Öi nevoie. Ca idee, po╚Ťi merge pe camere exterioare de supraveghere at├ót pentru curtea principal─â, c├ót ╚Öi pentru zona din spatele casei. De asemenea, ai ├«n vedere s─â de╚Ťii por╚Ťi ╚Öi u╚Öi de acces solide, cu un sistem antiefrac╚Ťie c├ót mai bun. Op╚Ťional, te mai po╚Ťi orienta ╚Öi spre ├«ncheierea unei poli╚Ťe de asigurare a locuin╚Ťei. 

Felicit─âri dac─â ai ales s─â migrezi de la apartament la cas─â, iar dac─â ╚Ťii cont ╚Öi de lucrurile men╚Ťionate mai sus, este foarte probabil s─â te bucuri la maximum de alegerea f─âcut─â! 

Surs─â foto: Shutterstock

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

1 brigitte pastrama jpg jpeg
bote bal contesa JPG
carmen iohannis presidency.ro
2 tom cruise nicole kidman profimedia 0137494228 jpg jpeg
andrei balan webp
anca pandrea 1 jpeg
image png
Katie Washbourne jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
image png
image png
image png
1 png
antibiotice naturale jpg