Beneficiile incredibile ale genuflexiunilor asupra creierului

Creierele noastre au fost proiectate să facă mișcare. Datorită mișcării am evoluat, ca specie. Exercițiile fizice oxigenează creierul, combat stresul și depresia, reduc la jumătate riscul de demență și scad cu 60% riscul de a dezvolta Alzheimer. Așadar, sportul e benefic nu doar pentru trup, ci și pentru psihic. Întrebarea e cât de mult sport trebuie să faci, ce tip, cât de des? Cercetătorii din Marea Britanie au descoperit că nu e nevoie de prea mult efort, așa cum te-ai aștepta. Banalele genuflexiuni fac adevărate minuni.

image

„Nu există tratament pentru boala neurodegenerativă. Însă exercițiile fizice funcționează ca un foarte puternic mijloc de prevenție. Mișcarea îmbunătățește circulația sângelui de la nivelul creierului, îl oxigenează. Nu trebuie neapărat să faci sport de performanță pentru a obține beneficii. Pentru persoanele care nu au prea mult timp și nu merg la sală, chiar și genuflexiunile făcute acasă dau un extraordinar boost creierului”, a explicat pentru BBC dr. Damian Bailey, cercetător la Universitatea South Wales.

Marele avantaj al genuflexiunilor este că stimulează urcarea și coborârea sângelui în creier prin forța gravitațională: „Atunci când te ridici faci o mișcare antigravitațională, când cobori, lucrezi cu gravitația, ceea ce face ca sângele să urce și să coboare în creier. Acest flux al sângelui este o adevărată gimnastică a minții, îmbunătățește abilitățile cognitive, cum ar fi memoria sau capacitatea de învățare, de înțelegere”, adaugă specialistul.

De câte genuflexiuni e nevoie pentru a obține beneficii

Nu de prea multe, iar acest lucru e dovedit de studii făcute în laborator, unde s-a măsurat circulația sângelui de la nivelul creierului. „Doar 3 minute de genuflexiuni, de 4-5 ori pe zi, de 3-4 ori pe săptămână, timp de o lună au avut remarcabile efecte asupra creierului, mai bune chiar decât alte exerciții mai solicitante pe care le facem la sală”, adaugă dr. Damian Bailey.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop jpg
ADV jpg
horoscop colaj pixabay jpg
horoscop bilunar shutterstock 2091062710 jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
femeie fericită  foto   Shutterstock jpg
Omleta la cuptor pentru intreaga familie jpeg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
image
actualitate.net
image
actualitate.net