Cea mai periculoasă plantă din România. Gospodinele o confundă mereu cu o floare, dar ea e mortală!

Ultima actualizare:

Există în țara noastră o mulțime de plante ce au un aspect vizual superb, atrăgând atenția prin parfumul și frumusețea lor. Însă, deși putem fi tentați să ne apropiem de ele pentru a le admira, sau poate chiar să le ducem și acasă, trebuie să știm că acestea pot fi chiar letale pentru om! Iar una dintre plantele despre care vom vorbi este confundată dese ori de către români!

Leandrul este folosit des ca plantă ornamentală / Foto: Pixabay
Leandrul este folosit des ca plantă ornamentală / Foto: Pixabay

Este un fapt bine cunoscut pentru noi toți că există o mulțime de plante și fructe cu efecte nocive pentru om. Dacă vorbim despre ciuperci, potențialul toxic al acestora este deja bine înrădăcinat în conștiința populară, după nenumăratele tragedii cauzate de către ciuperci toxice confundate cu unele comestibile. Însă, din păcate, există soiuri de plante despre care puțini români știu, iar astfel se expun unui pericol potențial letal.

Aceste plante periculoase sunt și printre cele mai frumoase, iar parfumul lor atrage mereu atenția trecătorilor. Din nefericire, mulți români chiar le păstrează în case, drept flori ornamentale, expunându-se la un risc uriaș! Un asemenea exemplu este leandrul roz, despre care nimeni nu poate nega faptul că este de o frumusețe aparte. Însă, el este și otrăvitor, având o concentrație semnificativă de glicozide cardiace, care pot duce la stop cardiac și moarte, odată ce intră în organismul vostru! Ba mai mult, este estimat că 100 de grame de frunze de leandru pot ucide un bou adult!

Cucuta, cea mai periculoasă plantă pentru români! Este confundată mereu

Cucuta este adesea confundată de către români / Foto: Pixabay
Cucuta este adesea confundată de către români / Foto: Pixabay

Un alt exemplu pe care românii trebuie să îl aibă în vedere este mătrăguna, al cărei fructe suculente și frumoase pot atrage atenția în timpul drumețiilor în natură. Însă, înainte de orice excursie, trebuie să citiți despre speciile de plante din zona pe care o vizitați, pentru a nu fi tentați să puneți mâna, sau chiar să gustați! Mătrăguna, odată ajunsă în organism, provoacă o stare de entuziasm urmată de delir, dilatarea pupilelor, iar în final, deces.

Însă, toate aceste plante sunt întrecute de către cucută, una dintre cele mai periculoase și ușor de confundat plante toxice din România! Aceasta se găsește peste tot în țară, fiind confundată de multă lume cu pătrunjelul, în timp ce florile ei seamănă foarte bine cu anasonul. Toate părțile cucutei sunt nocive, provocând diaree, vărsături, dureri de cap, iar în cel mai rău caz, deces prin asfixiere!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop jpeg
6 jpg
femeie trista jpg
image png
fata blonda zodii horoscop shutterstock 109970870 jpg
inselat jpeg
pardoseli dim jpg
zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net