Cele mai bune remedii naturale de luptă împotriva răcelii. Secretele celebrului Wim Hof

Începutul sezonului rece marchează, la fel ca în fiecare an, apariție virozelor și răcelilor. Specialiștii spun, totuși, că există și metode simple să ne ferim de bolile frigului.

Remediile propuse de sportivul extrem Wim Hof pentru cea mai bună imunitate / foto: Captură Youtube
Remediile propuse de sportivul extrem Wim Hof pentru cea mai bună imunitate / foto: Captură Youtube

Tusea, nasul înfundat, durerile de gât și febra se numără printre simptomele care aseamănă gripa și răceala. Chiar și așa, dacă vrem să fim sănătoși, trebuie doar să avem grijă.

Un sistem imunitar sănătos – mecanismul de apărare care protejează corpul împotriva virusurilor, bacteriilor și altor cauze ale îmbolnăvirilor – este însă esențial pentru a preveni boala și a trece mai repede peste efectele ei.

Wim Hof, sportivul cunoscut pentru performanțele extreme realizate în frig, oferă câteva recomandări pentru stimularea în mod natural a sistemului imunitar.

Supranumit „The Iceman”, Wim Hof a escaladat Muntele Kilimanjaro în pantaloni scurți, a alergat, desculț, un semimaraton la Cercul Arctic și a rezistat timp de 112 minute într-un container, acoperit cu cuburi de gheață. Iată cinci metode pentru creșterea imunității, recomandate de sportivul Wim Hof.

Reduceți temperatura apei

Dușurile cu apă rece, alternate cu cele fierbinți, se numără printre obiceiurile recomandate de unii oameni de știință pentru creșterea imunității la îmbolnăviri. Baia cu apă rece folosită ca metodă de întărire a organismului făcea parte din cultura unor popoare antice.

În antichitate, băile romanilor aveau mai multe încăperi încălzite, pe care după ce oamenii le foloseau intrau în final în camera cu apă rece.

Această alternare are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Accelerează metabolismul, reduc inflamația și durerile musculare, îmbunătățesc calitatea somnului și pot ajuta la scăderea în greutate. Băile reci nu trebuie să dureze mai mult de câteva minute, pentru ca organismul să se revigoreze, afirma Wim Hof, iar forțarea limitelor în expunerea la frig trebuie făcută cu precauție.

„Forțarea nu aduce bine, nu aduce dezvoltare, ea poate aduce distrugere”, afirmă acesta, într-un clip pe canalul său de Youtube.

Legumele cresc imunitatea

Mai mult decât atât, potrivit sportivului, legumele, fructele, semințele, nucile și celelalte alimente vegetale pot ameliora sănătatea sistemului imunitar, fiind bogate în nutrienți, vitamine și antioxidanți.

„Acest lucru va oferi corpului un impuls împotriva agenților patogeni dăunători. De exemplu, antioxidanții sunt buni împotriva inflamației. În plus, fibrele din alimentele vegetale vor oferi bacterii sănătoase în intestin. În plus, este important să reduceți zahărul, grăsimile nesănătoase, sarea, alcoolul și cofeina”, arată terapeutul, pe pagina sa de Internet.

Execițiile fizice sporesc și ele imunitatea. „Când faceți exerciții regulate, vă puteți reduce tensiunea arterială, vă puteți menține greutatea corporală sănătoasă și vă puteți îmbunătăți sistemul cardiovascular. Aceste aspecte vor oferi sistemului imunitar un impuls puternic”, scrie Wim Hof.

Cum scăpăm de stres în sezonul rece

Totodată, stresul prelungit poate avea efecte nocive asupra sistemului imunitar, iar cu cât oamenii sunt mai stresați, cu atât răcelile obișnuite pot dura mai mult, arată unele studii.

„Eliberați-vă stresul cu activități precum meditația, jurnalul, yoga și exercițiile de respirație. În plus, asigurați-vă că aveți un somn de bună calitate”, arată Wim Hof.

Somnul este cel mai bun ameliorator al proceselor metabolice neuronale, cel mai bun eliberator al stresului, cel mai bun eliberator al traumelor, cel mai bun supliment pentru întărirea imunității și cel mai bun stabilizator emoțional, arată omul de știință Andrew Huberman.

Și statul la soare ajută imunitatea

Nivelul scăzut de vitamina D din corp poate crește riscul unor infecții. Vitamina D este produsă prin expunerea la soare, iar una din recomandarea sportivului este ca oamenii să suplimenteze statul la soare cât mai mult în timpul toamnei și iernii.

„Dacă nivelul de vitamina D din corp este normal, ingerarea suplimentară de vitamina D nu ar părea să ajute la prevenirea răcelii comune. Vitamina D pare să aibă însă beneficii în scăderea răcelilor și gripei la cei care au niveluri extrem de scăzute de vitamina D - un nivel neobservat la majoritatea populației.

În plus, pacienții cu boli cronice, persoanele în vârstă și rezidenții cu ierni lungi și tulburi pot descoperi că suplimentarea cu vitamina D poate scădea frecvența infecțiilor respiratorii”, arăta dr. Robert Ashley, citat într-un articol publicat de UCLA Health, potrivit adevarul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
horoscop jpeg
Cum să menții aerul curat în bucătărie  Sfaturi și soluții eficiente jpg
IMG 3157 PNG
chef scarlatescu jpg
suc de lămâie beneficii jpeg
zodii norocoase jpg
Metropolitan Life picture jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net