Cum se udă, corect, o orhidee. Toate gospodinele fac asta total greșit!

Ultima actualizare:

Orhideele sunt printre cele mai frumoase specii de flori din lume, fiind recunoscute cu ușurință chiar și de cineva care nu se pricepe deloc la flori. Însă, dacă sunteți tentate să vă decorați casa cu o orhidee, există câteva trucuri pe care trebuie să le știți mai înainte!

Orhideele sunt considerate printre cele mai frumoase flori. / foto: freepik
Orhideele sunt considerate printre cele mai frumoase flori. / foto: freepik

Cei dintre noi care am crescut înconjurați de flori ne amintim și acum cât de sensibile sunt plantele, în general, precum și cât de diferite sunt nevoile acestora. Dacă nu am avea experiență cu ele, poate am fi tentați să credem că „rețeta generală” de îngrijire a unei plante se aplică indiferent de specie, mai precis pur și simplu să punem glastra la un loc în lumina Soarelui și să punem apă, din când în când. Însă, cei care ne amintim cât de multă atenție necesită fiecare plantă în parte (sau poate chiar avem și acum mai multe glastre cu diferite flori prin apartament), putem spune că singurul lucru la care duce o „rețetă generală” pentru toate plantele este doar ofilirea rapidă a acestora.

Cum se udă, corect, o orhidee

De fiecare dată când trecem pe lângă o florărie și vedem orhidee, cu siguranță fiecare dintre noi își aruncă ochii asupra acestora, măcar pentru o clipă. Poate, când vine vorba de vreo ocazie specială, sau, pur și simplu, când vrem să ne mai înfrumusețăm casa, chiar cumpărăm un buchet pe care îl punem, cu drag, într-o glastră cu apă, până când se ofilește. Însă, pentru cei dintre noi care vor ca orhideele să aibă o prezență mai permanentă în casa lor, sau poate chiar la birou, există câteva „trucuri” pe care trebuie să le știți, pentru ca florile voastre să aibă o viață lungă și sănătoasă!

Udarea corectă a orhideei, aspectul de care ține totul

Primul lucru pe care trebuie să îl aveți în vedere este să udați orhideea dimineața, cu apă la temperatura camerei! De asemenea, în timp ce vara este de preferabil să udați orhideea de două ori pe săptămână, iarna este suficent o singură dată. Un semn că exagerați cu apa este îngălbenirea frunzelor, precum și putrezirea rădăcinii.

Aveți grijă să nu udați frunzele orhideei! Acestea trebuie să rămână uscate, mai ales zona din centrul florii! Dacă cumva ați scăpat apă peste orhidee, folosiți un șervețel pentru a o usca.

Dacă aveți posibilitatea, udați orhideea cu apă de ploaie! Aceasta conține urme polen și praf, ce sunt foarte benefice pentru floarea voastră! Chiar dacă nu aveți posibilitatea de a folosi apă de ploaie, aveți mare grijă dacă folosiți apă de la robinet! Aceasta suferă diverse tratamente chimice pe parcurs, iar calitatea ei poate lăsa de dorit, devenind dăunătoare pentru un organism fragil, precum o floare. Ca să udați orhideea, trebuie să o puneți cu totul sub jetul de apă, circa 10 secunde, după care să o puneți înapoi, la soare și lumină. 

Orhideea nu se udă la fel ca celelalte flori, respectiv prin turnarea de apă cu un recipient, ci fix invers, prin scufundarea glastrei în apă!

Cu aceste trucuri, aveți tot ce vă trebuie pentru ca orhideele dumneavoastră să rămână frumoase și sănătoase pentru multă vreme!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net