Care este cea mai periculoasă poziție sexuală. Un medic explică riscul uriaș pe care și-l asumă partenerii

Majoritatea tinerilor își doresc să exploreze cât mai multe poziții sexuale, să devină experți în arta sexului, însă trebuie să presteze atenție pozițiilor sexuale care, de cele mai multe ori, pot fi inconfortabile și pot cauza adevărate probleme.

Cea mai riscantă poziție sexuală / foto: Pixabay
Cea mai riscantă poziție sexuală / foto: Pixabay

Există nenumărate poziții sexuale care pot înnebuni partenerii de plăcere și îi pot duce pe culmile extazului, însă una dintre ele poate fi de-a dreptul riscantă, spun medicii.

„Călăreața inversată”, cea mai riscantă poziție sexuală

Karan Raj este un renumit chirurg britanic, urmărit de peste 5 milioane de internauți în social media. Specialistul trage un semnal de alarmă asupra poziției sexuale „reverse cowgirl”, care mai este cunoscută și sub denumirea de „călăreața inversată” sau „Andromaca”, scrie clicksanatate.

Poziția sexuală presupune ca bărbatul să stea întins pe spate, cu picioarele puțin îndepărtate, în timp ce partenera este așezată deasupra, cu spatele spre el. Desi această poziție este extrem de incitantă pentru parteneri și oferă femeii posibilitatea de a deține controlul și ritmul mișcărilor, există un risc ridicat (50%) ca partenerul ei să sufere de o fractură de penis, informează medicul Karan Raj, potrivit vice.com.

Reprezentare a poziției „Călăreaţa inversată” /  Foto: Wikipedia
Reprezentare a poziției „Călăreaţa inversată” / Foto: Wikipedia

În timp ce este practicată poziția „Călăreața inversată”, nesincronizarea mișcărilor sexuale sau o mișcare prea dură conduc la apariția acestei probleme.

Persoanele aflate în această situație trebuie să se prezinte la medic

Desi termenul „fractură” este unul impropriu, întrucât penisul nu are oase, este folosit pentru a descrie acest traumatism cu care bărbații se pot confrunta.

Simptomele sunt: durere, pierderea erecţiei, apariţia unui trosnet, deformarea penisului, echimoze sau vânătăi locale. Când resimt una sau mai multe dintre acestea, pacienții în cauză trebuie să se prezinte de urgență la medic.

Modalitățile de tratament sunt două, după cum informează medicul urolog Bogdan Ene:

Prima conservativă – mai concret, presupune abținerea de la cura chirurhicală, cu administrare de analgezice și antiinflamatoare nonsteroidiene, iar cea de-a doua, chirurgicală. În cazul în care persoanele aflate în această situație nu cer ajutorul medicului, pot avea parte de complicații: noduli penieni, curbarea şi disfuncţie erectilă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
image
actualitate.net
image
actualitate.net