Cum ne afectează viața expunerea pe rețelele de socializare? Lidia Fecioru: „Nu trebuie să ne etalăm punctele slabe”
Rețelele de socializare au luat cu asalt viața multora dintre noi, ajungând să reprezinte pentru mulți chiar o sursă de venit. Totuși, deși pare frumos să ne expunem în fața cunoscuților și a străinilor de pe internet imagini frumoase din viața noastră, ne expunem mai multor „pericole”.

Lidia Fecioru, renumită pentru sfaturile în materie de viață, sănătate etc., a vorbit despre impactul pe care îl are expunerea vieții personale în social media. Sfaturile pe care vedeta le-a oferit celor de acasă sunt următoarele:
Lidia Fecioru: „Negativul vinde mai bine decât pozitivul”
În timpul unei apariții la emisiunea „Adevăruri ascunse”, de la Antena 3, Lidia Fecioru a vorbit despre un subiect putem spune destul de important pentru mulți dintre noi: expunerea vieții private pe rețelele de socializare:
„A devenit o modă să expui viața personală pe rețelele sociale. Acum lumea crede că e un buton pe care apeși și găsești părelologi. Nici nu găsești sfaturi bune sau cu intenții bune. Oamenii vor să se victimizeze, alții vor atenție sau cerșesc mila. Unii chiar așa se răzbună.
De foarte multe ori, viața voastră nu trebuie să fie etalată pentru că mereu se vor găsi oameni care să te condamne. Negativul vinde mai bine decât pozitivul. Dezamăgirea va fi de 10 ori mai mare. Pe rețelele sociale este mai mult o răzbunare sau să afle și alții ce părere ai avut. Partea pozitivă este 10%, iar 90% parte negativă", a spus Lidia Fecioru în cadrul emisiunii amintite.
Ce energii atragem când ne expunem viața privată?
Lidia Fecioru atrage atenția asupra unui aspect important: acela că e mult mai sănătos să ținem doar pentru noi chestiuni personale, întrucât putem să ne lovim de răutățile și negativismul celor care sunt „prietenii” noștri virtuali.
„Chestia asta de a pune story-uri nu aduce ceva în plus. Poate doar financiar. Tot ce ține de negativ vinde bine. Oamenii se uită la scandal, la ceartă. Din 1000 de persoane care scriu comentarii, 10 sunt pro și le pare rău de problemele tale, restul sunt negative și își dau cu presupusul.
Să cerem ajutor, nu păreri. Ajutor primim de la un specialist. Tot ce ține de partea intimă, începând de la lenjerie intimă, până la mâncare, trebuie să rămână în intimitate. Nu trebuie să ne etalăm punctele slabe. Ce mai rămâne necunoscut din aceste persoane dacă se etalează pe rețelele sociale. După 4-5 ani, chestia asta își dă reversul. Până la un moment dat ajungi și nu mai ai ce să arăți.
„Sunt oameni care nu au rețele de socializare și sunt foarte bine”

Expunerea vieții personale mai arată că ești și singur. Pot fi cazuri în care ești eliberat emoțional atunci când faci acele story-uri. Toți avem o bucățică de drac în noi. De foarte multe ori e bine să nu vadă lumea această bucată a ta.
E bine să educi această bucată. Nu am văzut pe nimeni să iasă super educat din această treabă. Sunt oameni care nu au rețele de socializare și sunt foarte bine.
Până acum un an și jumătate mă mai uitam și eu, dar mi- am dat seama că cu cât știu oamenii mai puțin din viața ta, cu atât e bine. Nimănui nu-i pasă de tine. Nu mai cere părerea nimănui.”, a mai spus bioenergoterapeutul.