Până la ce vârstă este bine să faci sex. Ce soluții există pentru cei cărora le-a scăzut apetitul pentru amor

Ultima actualizare:

Deși nu există o limită superioară, există factori organici, hormonali și psihologici care pot face din ce în ce mai dificil să ai o viață sexuală împlinită.

Amor. Foto: arhiva.
Amor. Foto: arhiva.

Până când este posibil și până când este bine să avem relații sexuale?

Până când este posibil și până când este bine să avem relații sexuale? Răspunsul simplu este că nu există limită de vârstă, deoarece depinde de mulți factori. Viața sexuală a cuiva este o chestiune foarte privată și personală.

Pentru femei, speranța de viață a crescut semnificativ în ultimii ani, iar menopauza reprezintă acum aproape o treime din viața lor. Debutul menopauzei este în jurul vârstei de 50 până la 55 de ani. Există modificări hormonale în această perioadă; de exemplu, există o scădere a estrogenului, un hormon care stimulează dorința sexuală și asigură că organele genitale sunt în stare optimă. Evident, acest lucru joacă un rol în dorință și în natura relațiilor sexuale în această perioadă a vieții lor.

Prin urmare, vârsta la care femeile încetează să mai aibă relații sexuale este adaptabilă: fiecare femeie se va adapta situației în funcție de ce fel de partener are, de propriile interese, de faza hormonală în care se află. În plus, ar putea exista probleme organice: cancer de sân sau alte tipuri de tumori, incontinență... iar acești factori organici joacă de obicei un rol important în calitatea relațiilor sexuale.

Sunt bărbați de 80 de ani care au copii

În ceea ce privește bărbații, ei nu trec prin menopauză la fel ca femeile, iar nivelul lor de testosteron rămâne constant pe tot parcursul vieții, ducând la o dorință sexuală susținută. De fapt, sunt bărbați de 80 de ani care au copii. Dar bărbații pot suferi și ei de probleme organice care le afectează viața sexuală, de la cancerul de prostată la hipertensiune arterială sau tratamente pentru diabet. Aceștia sunt toți factori care îngreunează erecțiile.

Pe langa factorii hormonali si organici, exista si elemente psihologice implicate în dorința sexuală, atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Nu este același lucru să trăiești cu aceeași persoană timp de 40 sau 50 de ani ca să fii cu cineva nou.

Soluția oferită de profesioniști la unele dintre problemele cu care se confruntă femeile în vârstă este adesea terapia de substituție hormonală. Există mai multe forme de administrare, de la orală la vaginală, și pot ajuta la rezolvarea unor probleme precum apetitul sexual scăzut și uscăciunea vaginală. Și în ultimul deceniu s-au înregistrat multe progrese în domeniul chirurgiei estetice intime, de care unii pacienți beneficiază fizic și psihologic.

Pe scurt, nu există o limită superioară stabilită pentru relațiile sexuale, atâta timp cât oamenii se simt bine și au dorința pentru asta. Dar este un fapt de viață că problemele tind să apară odată cu trecerea anilor și care ar putea face dificilă o viață sexuală împlinită. Pentru asta sunt profesioniștii din domeniul sănătății, pentru a ajuta la găsirea soluțiilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii norocoase webp
prajitura1 jpeg
Pomana porcului FOTO Shutterstock jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
chef catalin scarlatescu foto antena 1
KV CSR landscape jpg
1 despartire zodii jpg jpeg
1 pilaf sarbesc jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net