Fenomen îngrijorător în rândul copiilor. Psihologii trag un semnal de alarmă: „În trecut, copiii aveau eroi din desene animate”

Ultima actualizare:

Tehnologia aproape că a ajuns să ne fie indispensabilă. Cu greu ne putem imagina cum se poate descurca cineva fără un telefon mobil. Pe lângă gadget-uri, rețelele de socializare ne-au acaparat cu totul viața. Profilurile noastre de Facebook, Instagram sau TikTok au devenit asemenea unor cărți de identitate, iar lumea socială din online a ajuns să fie la fel de relevantă și importantă ca cea din realitate. Ce ne facem însă atunci când creatorii de conținut nu sunt modele de urmat pentru copiii noștri? Iată fenomenul îngrijorător indentificat de psihologi.

Copiii iau modele nepotrivite de pe internet
Copiii iau modele nepotrivite de pe internet

Copiii iau modele nepotrivite de pe internet

Petrecem ore în șir pe internet, în special noile genereații de copii care, practic, s-au născut cu telefonul în mână. Din păcate însă cei miic nu sunt învățați să filtreze ceea ce văd în online, așa că de multe ori ajung să transforme în idoli creatori de conținut ce nu sunt, de fapt, modele de urmat, avrtizează specialiștii, conform Adevărul.ro.

,,În trecut copiii aveau eroi din desene animate. Acum, aceştia au modele de pe Tik Tok. Dar, ce e drept, sunt pe Tik Tok adevărate personaje, care le depăşesc pe cele din desene animate. E normal ca un copil să fie atras de aceste persoane care prezintă ori fapte amuzante şi exagerate, ori un stil de viaţă luxos, însoţit de metode de îmbogăţire. Cu siguranţă nu este bine ca cei mici să petreacă ore în şir în faţa telefoanelor, deoarece pot fi influenţaţi negativ de conţinutul din mediul online", a precizat Andreea Coman, psiholog clinician.

Online-ul este un mediu ce nu poate fi controlat, dar aici intervine responsabilitatea părinților care trebuie să verifice activitatea celor mici de pe internet.

,,Vedem pe internet foarte mulţi infractori, foarte multe persoane violente, care se laudă cu faptele lor. Ce influenţă poate avea un astfel de om asupra unui copil? Cu siguranţă o influenţă negativă. Din acest motiv este foarte important ca părinţii să gestioneze bine situaţia şi conţinutul urmărit de cei mici. Totodată, să nu uităm că activităţile din lumea reală, nu din cea digitală, sunt cele mai importante pentru dezvoltarea celor mici", adaugă psihologul ieşean, potrivit sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop jpg
ADV jpg
horoscop colaj pixabay jpg
horoscop bilunar shutterstock 2091062710 jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
femeie fericită  foto   Shutterstock jpg
Omleta la cuptor pentru intreaga familie jpeg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
image
actualitate.net
image
actualitate.net