Povestea unui cioban a impresionat oamenii și a ajuns virală pe TikTok. „Îmi iubesc țara!

Povestea unui cioban a impresionat sute de români. Acesta spune că îi place să stea cu oile pe munte și declară că dacă Dumnezeu îmi va lua zilele pe munte, aș fi împăcat cu El". Iubește să doarmă în cojoc, sub cerul liber și chiar dacă a trecut prin multe în ultimii ani, nu vrea să renunțe la animale și natură.

Mesajul unui cioban a devenit viral Foto: Shuterstock
Mesajul unui cioban a devenit viral Foto: Shuterstock

Ce a declarat bărbatul

„Iubesc munca și îmi iubesc țara. Aici îș cetățile dacice. Aici îi zice la grădini. Aici dacii aveau grădini, se văd urmele. Noi nu vindem nimic. Noi nu avem de vândut. Nici Ardealul nu va pleca nicăieri. Eu nu sunt extremist, nici politică nu fac, dar noi nu vom da nimic! Noi suntem de pământ. Eu sunt al pământului, al munților respectivi. Toți munții mi-s dragi. Îi iubesc pe toți.

Și dacă Dumnezeu îmi va lua zilele pe munte, aș fi împăcat cu Dumnezeu. Aș fi mulțumit că voi muri pe pământul nostru nevândut. Să-l păstrăm cu sfințenie că ai noștri din trecut au luptat pentru pământul ăsta. Aici s-o dat luptele dacilor cu romani. În anul 101-102 au venit aici, s-au luptat cu dacii și nu i-au putut cuceri. Noi suntem ai pământului ăsta. Iubesc munții și am stat opt veri aici la omul ăsta care m-o plătit și țin la el", a declarat bărbatul pe rețelele de socializare, scrie stiridiaspora.ro.

„Dacă aș avea iar 20 de ani, tot aici aș fi" Foto: TikTok
„Dacă aș avea iar 20 de ani, tot aici aș fi" Foto: TikTok

„Tot cioban m-aș face"

„Dacă aș fi tânăr, tot cioban m-aș face. Eu îș făcut pentru asta. Nu regret niciodată că am îmbătrânit la coada oilor. Și le-aș spune tinerilor că lângă oi nu vor muri de foame. Dar trebuie să le prețuiești, să le respecți și să nu le greșești. Și-aș îndruma băieții tineri să nu să lase de de ciobănie. Pe moment duc oile în târg, dar să le aducă înapoi cu amândouă mâinile, să nu le vândă, că nu-și dau seama ce pierd. Vinzi din oi, dar mai oprește din ele.

Ne regăsim în cântări ciobănești. Nu-s eu atotștiutor, sunt un biet muritor de rând, un om care și-a dus viața pe munții ăștia. Dar nu regret. Dacă aș avea iar 20 de ani, tot aici aș fi", adăugat bărbatul.

Ce au comentat internauții

„Te miri de ce Fecioara Maria li s-a arătat numai celor care merg cu oile la păscut. Acești oameni sunt sfinți. Mult respect pentru ei", a declarat un internaut. „Mai deștept decât toți parlamentari la un loc. Bravo! Tot respectul!", a adăugat altul.

„Omul asta dacă iese în strada și începe să vorbească se trezesc românii și ies în stradă! Cu omul asta începi o revoluție în parlament!", a scris un bărbat pe TikTok.

image
image
image
image
image
image
index (3) jpg
Acastist Sfântul Nicolae, sursă foto: Pixabay
Untitled jpeg
rujeola jpg
IPS Teodosie FOTO Calin Gavrilas jpg
top of the rock the beam profimedia jpg
Ghetute Mos Nicolae FOTO Shutterstock jpg
pizza pixabay jpg