Leacul care te scapă de dependența de alcool: „Se consumă doar o linguriță”

Ultima actualizare:

Persoanele care consumă alcool într-o cantitate mare și care nu pot renunța ușor la acest viciu trebuie să știe că această problemă poate deveni doar o amintire. Lidia Fecioru, prezentă în cadrul emisiunii „Adevăruri ascunse” de la Antena 3, a oferit leacul pentru persoanele dependente de alcool. 

Cum scăpăm de dependența de alcool / foto: Colaj Click!
Cum scăpăm de dependența de alcool / foto: Colaj Click!

Unul dintre cei mai cunoscuți bioenergoterapeuți a vorbit despre o problemă destul de gravă, întâlnită la nivel mondial: dependența de alcool. Florea de nuc este ingredientul principal care pune capăt acestui viciu. 

Lidia Fecioru: „Nu este recomandată să luăm o doză mare”

Potrivit sfaturilor oferite de Lidia Fecioru, leacul natural se face din florile nucului, atunci când el înflorește. Se lasă la uscat, apoi se zdrobesc până se transformă în praf. Trebuie consumat în fiecare zi, nu în cantitate mare. 

„Atunci când înflorește nucul, strângem floarea de la el, care seamănă cu o omidă, o lăsăm la uscat și o zdrobim până se transformă în praf.

Consumăm în fiecare zi din acest praf. Poate fi amestecat în ceai, în ciorbă, în orice.

Este praful magic. Nu trebui consumat foarte mult, o singură linguriță este suficient. Nucul conține iod și nu este recomandată să luăm o doză prea mare”, explică Lidia Fecioru. 

Cum scăpăm de gușa dublă 

Gușa inestetică este o altă problemă cu care se confruntă majoritatea oamenilor. Lidia Fecioru oferă un remediu și pentru această afecțiune. 

„Este perioada foarte bună când se pot face foarte multe din nucile verzi. Miezul încă nu este format în interior, chiar dacă ele sunt mărişoare.  Există o tinctură de nucă și unguent pe care îl putem face singuri acasă pentru că e foarte ușor.

Se pun 30 g de nucă tăiată mărunt sau dată prin mașina de tocat sau 30 de grame de frunze de nucă.

Se dau pe mașina de tocat, le amestecăm cu un pahar de ulei și le punem într-un borcan, pentru 10 zile, undeva la întuneric.

În fiecare zi trebuie să-l agităm puțin, după care, peste 10 zile, punem toată masa la bain-marie şi lăsăm să fiarbă acolo chiar și trei ore.

Spre sfârșit, se adaugă 15 grame de ceară galbenă și amestecăm foarte bine.

Apoi închidem focul, lăsăm să se răcorească puțin, strecurăm nuca și lăsăm doar uleiul cu ceara la un loc, punem într-o borcan de sticlă sau de ceramică, nu plastic.

Se folosește pentru mastoze (afecţiuni) la sâni, pentru îmbolnăvirile de ciuperci și eczeme la picioare, la unghii la mâini și la picioare, pentru tratarea reumatismului, pentru nodulii tiroidieni, pentru gușă tiroidiană.

Trebuie doar să ungem, nu frecăm, nu apăsăm, nu masăm. Doar dăm peste nodulii de la sâni, de la gât.

Se găseşte şi în plafar, gata făcută, dacă nu putem să o facem noi", a explicat Lidia Fecioru, în cadrul aceleiași emisiuni. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
image
actualitate.net
image
actualitate.net