Planta uimitoare care previne apariția cancerului și a osteoporozei. Se regăsește în curțile multor români

Cunoscutul bioenergoterapeut, Lidia Fecioru, vine în atenția românilor, din nou, cu un leac extrem de bun pentru cei care se confruntă cu osteoporoză, boli cardiovasculare și cancer. Lidia Fecioru a explicat în cadrul emisiunii „Leacul zilei”, din cadrul emisiunii Antena 3, despre ce plantă-minune este vorba, dar și cum se poate administra. 

Planta care te scapă de mai multe probleme de sănătate / foto: Pixabay
Planta care te scapă de mai multe probleme de sănătate / foto: Pixabay

Conform celor spuse de ea, planta care are multiple beneficii pentru organism și sănătate se numește amarant, și se consumă sub forma unui ceai. 

Ceaiul de amarant, beneficii nenumărate pentru organism 

Lidia Fecioru a explicat că de la această plantă se pot consuma atât semințele, cât și frunzele, care conțin acid folic, recomandat în special în cazul femeilor însărcinate. 

„Se numește amarant. Îl avem și noi prin curte. Se consumă de la el semințele și frunzele. Acid folic pentru femei gravide și semințele și frunzele. Frunzele se pot pune în salată. Conțin minerale foarte multe, ceea ce protejează oasele de osteoporoză. Se bea ceaiul de amarant din frunze, pentru că este un antioxidant foarte bun, care împiedică modificarea celulelor normale în celule canceroase.

E foarte bun pentru cei cu probleme cardiovasculare, pentru că are proprietatea de a face vasodilatare, de a-i proteja pe cei care sunt predispuși la accidente vasculare și așa mai departe.”, a dezvăluit Lidia Fecioru.

De asemenea, bioenergoterapeutul a precizat că persoanele cu probleme la fiere nu ar trebui să îl consume, atât timp cât observă că le face rău. 

„Cei care au probleme cu fierea, nu îl pot consuma. Dacă aveți probleme cu fierea și vedeți că în timpul consumului vă deranjează, micșorați cantitatea, dar nu renunțați.

Conține foarte multă vitamina K, care este un opritor de hemoragii, vitaminele A și C. Este bun inclusiv pentru oprirea îmbătrânirii ochilor.

Îl găsiți în plafar, sub formă de semințe și frunze. Vara, dacă îl vedeți în grădină la cineva, cereți-i să îi taie frunzele, să le puneți în salată.

În special femeile gravide să-l ia, pentru că se spune că patru frunze cât palma conțin o pastilă de antioxidant de acid folic, doza pe care ar lua-o o femeie însărcinată”, a mai spus Lidia Fecioru.

„Se numește și planta nemuritoare”

Amarant / foto: Pixabay
Amarant / foto: Pixabay

Proprietățile amarantului i-au oferit denumirea de „plantă nemuritoare”, care tratează mai multe afecțiuni.  

„Creasta cocoșului sau Amarantul este o plantă cu foarte multe beneficii. Ea arată ca o creastă și se mai numește și planta nemuritoare. Chiar este o plantă vindecătoare. Frunzele ei se folosesc în salate sau ceaiuri, în timp ce semințele se pot folosi pentru ulei sau pot fi măcinate și puse în făină.

Amarantul este bogat în vitamina K și acid folic. Substanțele din interiorul plantei nemuritoare pot duce la oprirea modificării celulelor anormale.

În ceea ce privește contraindicațiile, cei cu probleme la fiere, adică cei cu pietre, nu trebuie să folosească această plantă.

Planta nemuritoare mai este benefică și pentru sănătatea oaselor. Pentru copii, se poate da ulei din această plantă. Este bună și pentru rahitism.”, a încheiat Lidia Fecioru. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net