Regula de 8 secunde care te scapă de stres. Ce trebuie să faci pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit

Creșterea cantității de cortizol din organism duce adesea la stres, anxietate sau stări negative. În acest sens, există o metodă eficientă prin care poți reduce nivelul cortizolului și poți scăpa de aceste simptome.

Stresul este cauzat de creșeterea nivelului de cortizol / Sursă foto: Shutterstock
Stresul este cauzat de creșeterea nivelului de cortizol / Sursă foto: Shutterstock

Metoda prin care reducem nivelul cortizolului din organism

Stresul este una dintre cele mai întâlnite stări emoționale în rândul oamenilor. Efectele sale negative pot fi pe termen lung, de aceea, este important să știm cum să tratăm această problemă. Cortizolul este cunoscut și ca hormon al stresului, iar odată cu creșterea lui, ne putem confrunta cu simptome precum: dureri de cap sau insomnie . Ei bine, pentru a ne îmbunătăți starea de bine, avem nevoie doar de 8 secunde.

Viața de zi cu zi devine mult mai ușoară dacă reușim să ținem stresul la distanță. Există o mulțime de metode prin care putem face acest lucru, însă una dintre ele este cea mai eficientă. Este vorba despre regula de 8 secunde, care are un efect rapid, însă pe termen scurt. O poți folosi oriunde te-ai afla, în caz de nevoie. Ei bine, această regulă se bazează pe o îmbrățișare. Acest lucru are rolul de a stimula secreția unui hormon care îți va îmbunătăți instant starea de spirit.

Hormonul care oferă starea de bine se numește oxitocină, fiind „rivalul” cortizolului. Oxitocina reduce nivelul cortizolului și oferă calm într-o situație stresantă. Astfel, dacă vrei să scapi de stres și să te bucuri de o stare de spirit pozitivă, tot ce trebuie să faci este să oferi îmbrățișări timp de 8 secunde, sau să faci exerciții fizice. Mai mult, discuțiile cu persoanele dragi pot fi o adevărată terapie.

Alimentația și rutina zilnică, doi factori importanți 

De asemenea, alte metode prin care poți scăpa de stres și poți regla nivelul de cortizol din organism, este să faci sport sau să mergi la plajă. Rutina este extrem de importantă, astfel că nu trebuie să ignorăm timpul de odihnă sau să avem o alimentație necorespunzătoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
photo    2024 09 20 Athenee Cafe OPENING   platon digital   +40743668831 138 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Zacusca FOTO Shutterstock jpg
horoscop jpg
horoscop, zodii, stres jpg
ardei iuti shutterstock 2517156 jpg jpeg
maica domnului manastirea esanca foto bogdan zamfirescu jpeg
airfninja jpeg
ciorba de perisoare jpeg
matreata adobestock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net