3 rețete inedite pentru toamna asta! Iată ce-ți propune Horia Vîrlan

Ultima actualizare:

    Vedeta Prima TV, bucătarul Horia Vîrlan te învaţă să găteşti preparate delicioase
Vedeta Prima TV, bucătarul Horia Vîrlan te învaţă să găteşti preparate delicioase

Profită de fructele şi legumele de toamnă atât de bogate în vitamine şi răsfaţă-te cu preparate noi. E timpul să mai renunţi la şniţele şi să încerci câteva reţete inedite. Iată ce îţi propune Horia Vîrlan, bucătarul-vedetă de la Prima TV.

Pilaf sârbesc

  • Ingrediente: O ceapă, un morcov mic, un ardei galben sau verde, o rădăcină de pătrunjel, o cană de roşii cuburi în sos tomat, 2 căţei de usturoi, un pahar de orez cu bobul rotund, 3 pahare de supă de legume preparată în avans, ½ pahar de ulei de floarea soarelui, o lingură de pătrunjel tocat, o linguriţă de sare, ½ linguriţă de piper negru măcinat
  • Preparare: 1. Tocaţi ceapa, tăiaţi usturoiul feliuţe, iar restul legumelor tăiaţi-le în cubuleţe. 

2. Încingeţi uleiul într-o cratiţă şi înăbuşiţi legumele, adăugând pe rând, ceapa, morcovul, pătrunjelul rădăcină, ardeii, iar la urmă adăugaţi orezul spălat şi scurs. Încingeţi cuptorul la 175°C.

3. Când orezul începe să pocnească, adăugaţi supa de legume şi ½ de pahar de apă, amestecând uşor. Adăugaţi condimentele şi apoi puneţi capacul.Fierbeţi pilaful la foc domol, timp de 15 minute, apoi adăugaţi roşiile şi usturoiul, după care introduceţi vasul în cuptor pentru 12-15 minute.

4. Când orezul este fiert, presăraţi pătrunjel şi lăsaţi să se răcească puţin. Serviţi pilaful cu murături de vară.

Sarmale de hribi în foi de varză

  • Ingrediente: O varză românească cu foi subţiri, de aproximativ 1,5 kg, 3 linguri de orez, o cană de supă de legume preparată cu concentrat tip cub, 500 g de hribi proaspeţi, spălaţi şi curăţaţi sau congelaţi, o ceapă, un gogoşar mare, roşu, un litru de borş, o cană de suc de roşii,  ½ de linguriţă de zahăr, 3 linguri de ulei de floarea soarelui, 2 linguri de mărar tocat, ½ linguriţă de boia dulce, 1 linguriţă şi ½ de sare
  • Preparare: 1. Tăiaţi varza în două, scoateţi cotorul, apoi opăriţi-o într-un litru de apă, amestecat cu borş şi ½ linguriţă de sare. După ce frunzele s-au înmuiat lăsaţi-le să se răcorească, apoi desfaceţi-le alegându-le pe cele mari.

2. Spălaţi orezul în 3 ape. Tocaţi mărunt ceapa. Tăiaţi hribii şi gogoşarul fâşiuţe subţiri. Încingeţi o crăticioară cu ulei şi înăbuşiţi uşor ceapa, apoi adăugaţi hribii, după care orezul. Când acesta din urmă a început să pocnească, adăugaţi ¾ de cană din supa călduţă, amestecând uşor. Fierbeţi orezulpână a încorporat complet supa, după care condimentaţi cu puţină sare, boia şi piper, adăugând şi ½ din mărarul tocat.3. Tăiaţi frunzele alese pentru sarmale în forme pătrate sau dreptunghiulare şi aşezaţi câte o lingură de umplutură pe fiecare, împăturindu-le apoi. Aşezaţi sarmalele în formă concentrică într-o cratiţă. Amestecaţi restul de supă cu sucul de roşii, sare, restul de mărar tocat şi zahărul, apoi turnaţi amesteculpeste sarmale şi acoperiţi cratiţa cu un capac.4. Fierbeţi sarmalele la foc domol, timp de 30-40 de minute, până sunt pătrunse şi fragede.5. Serviţi sarmalele cu iaurt gras şi pâine proaspătă.

Budincă săsească din franzelă şi mere

  • Ingrediente: - ½ franzelă, tăiată în felii de 1 cm grosime, 250 g de gem de caise, 3 mere, curăţate de cotoare şi coajă, zeama de la ½ portocală, 2 ouă, 2 linguri de zahăr tos, 1 pahar şi ½ de smântână dulce, o lingură de unt, o lingură de pesmet de casă, un zahăr vanilat, o lingură de zahăr praf
  • Preparare: 1. Amestecaţi, într-un bol, smântâna dulce cu zahărul tos şi cel vanilat şi cu ouăle bătute. Ungeţi o tavă mică sau un vas de Jena cu unt şi tapetaţi-l cu pesmet de casă. Tăiaţi merele felii foarte subţiri, folosind o răzătoare de varză, apoi stropiţi-le cu zeama de portocală ca să nu se oxideze.

2. Aşezaţi în vas un strat de felii de pâine, apoi un strat de felii subţiri de mere, apoi încă un strat de felii de pâine, apoi gemul, iarăşi felii de mere, sfârşind cu un strat de felii de pâine. Turnaţi deasupra compoziţia de smântână şi ouă şi lăsaţi să se înmoaie, timp de 10-12 minute.

3. Între timp încingeţi cuptorul la 170°C şi apoi introduceţi budinca în cuptor pentru 45-50 de minute, sau până acesta este rumenă, iar scobitoarea înfiptă în ea iese curată.

4. Lăsaţi budinca să se răcească puţin, apoi presăraţi cu zahăr praf şi porţionaţi-o. Serviţi budinca caldă său rece.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
image png
zodii pixabay jpg
Fasole jpg
image png
friptura vita istcok jpg
zodii horoscop jpg
horoscop 2025 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net