Antricot de vită la tavă
Ingrediente
4 felii antricot de vită
400 ml vin roşu sec
5-6 căţei usturoi
1 crenguţă cimbru
2 foi de dafin
4 linguri ulei
sare
piper
Preparare
Speli şi cureţi de pieliţe carnea. O tai în felii groase dacă este necesar şi o pui într-un vas adânc. Sărezi şi piperezi, după gust, apoi adaugi dafinul, cimbrul, iar la sfârşit uleiul şi vinul. Freci bine carnea, pe ambele feţe şi acoperi vasul. Laşi la marinat aproximativ 5 ore. Încingi grătarul, scoţi carnea din marinată şi o perpeleşti, 3-4 minute, pe fiecare parte. Într-o tavă medie, pui bucăţile de carne fripte, torni deasupra marinata în care au stat, adaugi căţeii întregi de usturoi şi completezi cu o cană sau două de apă şi dai la cuptor. Laşi la foc mediu, până când carnea este bine pătrunsă. Dacă este nevoie, mai adaugi, pe parcurs, vin roşu. Serveşti, după preferință, cu garnitură de legume sotate.