Aripioare picante şi cartofi copţi la grătar - Monica Marton

Ultima actualizare:

    Aripioare picante
Aripioare picante

Ingrediente necesare pentru 6 porţii: 

·       10 cartofi de mărime medie

·       1,5 kg de aripioare

·       un ardei iute

·       3 căţei de usturoi

·       3 linguri de miere

·       3 linguri de sos de soia

·       o rămurică de rozmarin

·       o rămurică de cimbru

·       10 boabe de piper roşu

·       o jumătate de linguriţă de piper negru, măcinat

·       3 linguri de ulei de măsline

·        2 linguriţe de sare

Preparare:

Spălaţi rozmarinul, cimbrul şi ardeiul iute; curăţaţi şi spălaţi usturoiul pe care apoi îl daţi prin presă. Tocaţi ardeiul iute, rozmarinul şi cimbrul.

Într-o cană amestecaţi usturoiul presat, ardeiul tocat, mierea, sosul de soia, piperul roşu şi negru, 2 linguri de ulei de măsline, o linguriţă de sare şi cimbrul. Cu această compoziţie ungeţi aripioarele, le lăsați 30 de minute să se pătrundă de mireasma condimentelor, apoi le puneţi pe grătar pentru aproximativ 10 minute.

Curățați, spălaţi și tăiați cartofii în rondele de câte 2-3 cm; presăraţi peste ei rozmarinul tocat, o linguriță de sare şi o lingură de ulei, amestecați condimentele cu cartofii pe care apoi îi puneţi pe grătar pentru 20 de minute. Îi verificați cu o scobitoare pentru a vedea dacă sunt copți, îi scoateţi, îi lăsaţi să se răcească, apoi îi aşezaţi lângă aripioare, pe farfurie. Poftă bună!



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
emoji fericire zambet unsplash jpg
1765367078 XzJU jpg
Carnati traditionali FOTO Shutterstock jpg
zodie zodii pixabay jpg
Brad impodobit Craciun jpg
zodii pixabay jpg
image png
unghii degete  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net