Aripioare picante şi cartofi copţi la grătar - Monica Marton
Ingrediente necesare pentru 6 porţii:
· 10 cartofi de mărime medie
· 1,5 kg de aripioare
· un ardei iute
· 3 căţei de usturoi
· 3 linguri de miere
· 3 linguri de sos de soia
· o rămurică de rozmarin
· o rămurică de cimbru
· 10 boabe de piper roşu
· o jumătate de linguriţă de piper negru, măcinat
· 3 linguri de ulei de măsline
· 2 linguriţe de sare
Preparare:
Spălaţi rozmarinul, cimbrul şi ardeiul iute; curăţaţi şi spălaţi usturoiul pe care apoi îl daţi prin presă. Tocaţi ardeiul iute, rozmarinul şi cimbrul.
Într-o cană amestecaţi usturoiul presat, ardeiul tocat, mierea, sosul de soia, piperul roşu şi negru, 2 linguri de ulei de măsline, o linguriţă de sare şi cimbrul. Cu această compoziţie ungeţi aripioarele, le lăsați 30 de minute să se pătrundă de mireasma condimentelor, apoi le puneţi pe grătar pentru aproximativ 10 minute.
Curățați, spălaţi și tăiați cartofii în rondele de câte 2-3 cm; presăraţi peste ei rozmarinul tocat, o linguriță de sare şi o lingură de ulei, amestecați condimentele cu cartofii pe care apoi îi puneţi pe grătar pentru 20 de minute. Îi verificați cu o scobitoare pentru a vedea dacă sunt copți, îi scoateţi, îi lăsaţi să se răcească, apoi îi aşezaţi lângă aripioare, pe farfurie. Poftă bună!