Brotăcei veseli

simeon stalpnicul png

Ingrediente: 5 vinete, 2 cepe mijlocii, ulei, sare, 1 gălbenuş de ou, 1 pahar ulei (100 ml).

Pentru decor: 4 roşii, 2 legături de ceapă verde, 1 salată creaţă, boabe de piper, maioneză, un dovlecel.

Mod de preparare

Se coc vinetele. Se curăţă şi se scoate miezul. Se pune la scurs într-o strecurătoare (de plastic nu de metal). După ce s-au scurs bine, se toacă cu un tocător de lemn sau se pot mixa la robot. În acest caz adăugăm gălbenuşul în timpul mixării.

Se pun vinetele într-un castron unde se adaugă uleiul şi sare după gust. Pentru cine doreşte mai dietetic poate fierbe un dovlecel, care se adaugă în vinete în timpul mixării. Se spală roşiile şi se şterg cu hârtie absorbantă. Se taie câte un căpăcel la fiecare. Se scoate miezul cu o linguriţă.

Se umplu roşiile cu vinete, se adaugă căpăcelul. Se fac câte doi ochişori din maioneză şi se pun boabe de piper. Pe un platou se pune salata spălată şi scursă bine, roşiile şi în mijoc ceapa verde. Se păstrează la frigider până în momentul servirii.

Poftă bună!

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Regele Charles FOTO Getty Images jpg
meghan markle jpg
cub botez tort liam png
reghe corina caciuc jpeg
Spaga shutterstock 2069820137 jpg
visarion alexa
cub reghecamf bătaie png
cub botez reghecampf caciuc png
accident motilor buun jpeg
000 9P722Y jpg
image
image
image
image
casca de motocicleta
image png
image png
cearta cuplu
moodswings
sisteme de ventilatie altecovent 1 jpeg