Bulz moldovenesc cu afumătură – Reţetă
Ce spuneţi de un bulz moldovenesc cu afumătură? Se prepară în mai puţin de o oră, iar rezultatul e tare gustos. Spor la gătit!
Dacă nu ştiţi să preparaţi bulz moldovenesc cu afumătură, vă arătăm noi astăzi reţeta. Dacă aveţi şi nişte murături prin cămară ar fi minunat.
Bulz moldovenesc cu afumătură: INGREDIENTE
- 600 grame făină de mălai negrisată
- 250 grame cârnaţi afumaţi
- 100 grame costiţă afumată
- 250 grame caşcaval
- 6 ouă
- 100 grame unt
- 20 grame sare
Bulz moldovenesc cu afumătură: MOD DE PREPARARE
Uite cum se prepară un bulz moldovenesc cu afumătură. Într-un ceaun cu apă în clocot şi puţină sare, se toarnă în ploaie făină de mălai, amestecând mereu cu făcăleţul, până se obţine o mămăligă bine legată. Puteţi adăuga şi un un strop de ulei înainte de a pune mălaiul.
Se răstoarnă pe o planşeta şi se întinde într-un strat uniform. Se taie în pătrate şi cu dosul lingurii se formează cuiburi în fiecare pătrat. Cârnaţii şi costiţa se taie în cubuleţe mici. Apoi se prăjesc într-o tigaie şi se pun separat să se răcească. Încă puţin şi acest bulz moldovenesc cu afumătură va putea fi servit alături de cei dragi.
Caşcavalul se taie tot în cubuleţe. Fierbeţi patru ouă. Acestea se zdrobesc cu furculiţa. Pentru ca acest bulz moldovenesc cu afumătură să fie mai gustos vom amesteca cârnaţii, costiţă, caşcavalul şi ouăle fierte cu două ouă crude. Compoziţia se repartizează uniform în cuiburile formate în mămăligă, potrivit scritub.com.
Se închid cuiburile, se rotunjesc în formă de mingi şi se rade pe fiecare mult caşcaval. Se aşează în ceaun cu cubuleţe de unt între ele şi se lasă puţin, acoperite la foc domol până se înmoaie caşcavalul. Poftă bună! O porţie de bulz moldovenesc cu afumătură merge de minune cu nişte murături şi un pahar de vin roşu. Reţeta va fi adorată atât de cei dragi, dar se poate găti şi pentru un prânz cu musafiri.