Ce puneau bunicile în supa cu găluște pentru un gust bun. Rețeta care îți va aminti de copilărie

Există câteva rețete care au puterea de a te duce instant înapoi în copilărie, iar supa cu găluște de la bunica este cu siguranță una dintre ele. Aromele, simplitatea ingredientelor și grija cu care erau pregătite transformau fiecare masă într-o experiență unică. Dacă vrei să recreezi acea savoare inconfundabilă, iată cum să faci supa de găluște exact așa cum o pregăteau bunicile noastre.

Supă de găluște. Foto: arhiva.
Supă de găluște. Foto: arhiva.

Ingrediente necesară din supă găluște

4 pulpe de găină (sau un pui întreg dacă vrei o supă mai bogată)

2 morcovi potriviți

1 ardei gras

2 cepe medii

2 linguri de făină

2 linguri de griș

1 linguriță de condimente (piper, boabe de ienibahar sau foi de dafin, după gust)

Verdețuri (pătrunjel, leuștean, mărar, după preferință)

50 ml de ulei

Sare, după gust

Cum se prepară

Începe prin a curăța și spăla legumele. Ceapa tocată mărunt se călește într-un strop de ulei până devine aurie. Într-o oală mare, adaugă apă suficientă pentru a acoperi carnea și legumele. Pune ceapa călită, morcovii întregi, ardeiul gras tăiat cubulețe și carnea de găină. Adaugă sare și condimentele preferate – bunicile foloseau întotdeauna ienibahar sau foi de dafin pentru un gust mai intens. Lasă-le să fiarbă la foc mic, îndepărtând din când în când spuma formată.

Secretul găluștelor pufoase:

Bunicile știau că pentru găluște perfecte, combinația de făină și griș trebuie amestecată cu mare grijă. Într-un castron, pune făina și grișul, apoi adaugă treptat apă călduță, amestecând constant, până obții o pastă groasă. Secretul stă în consistență – compoziția nu trebuie să fie prea moale, dar nici prea densă. În unele familii, se adaugă și un ou bătut pentru a da găluștelor o textură mai aerată.

Când legumele și carnea sunt fierte, reduce focul. Folosind o linguriță, ia câte o bucată mică din aluatul de găluște și pune-o cu grijă în supă. Lasă-le să fiarbă timp de 5 minute la foc mic, fără a amesteca prea mult, pentru a nu se sfărâma. Odată ce sunt fierte, oprește focul și acoperă oala cu un capac, lăsând găluștele să se "odihnească" și să se mai umfle în aburul supei.

La final, adaugă verdețuri proaspăt tocate. Pătrunjelul este un ingredient de bază, dar bunicile adesea adăugau și leuștean pentru un plus de aromă. Dacă îți place o supă mai aromată, mărarul poate fi un adaos minunat. După preferințe, poți adăuga puțin usturoi zdrobit sau un strop de zeamă de lămâie pentru un gust mai răcoritor.

Sfaturi pentru o supă desăvârșită:

Folosește carne de găină de țară pentru o supă mai bogată și mai gustoasă. Bunicile foloseau adesea pui crescuți natural, ceea ce dădea supei un gust intens.

Nu uita să iei spuma de la carne pe parcursul fierberii pentru o supă clară și limpede.

Dacă vrei găluște extra pufoase, adaugă un strop de bicarbonat de sodiu în aluat.

Această supă cu găluște, simplă și plină de savoare, te va transporta cu siguranță înapoi în bucătăria bunicii, unde fiecare lingură era o gură de copilărie. Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
tiramisu dubai jpg
Iata top 6 lucruri de care ai nevoie intr un birou! jpg
titlu Sfaturi utile pentru întreținerea unui păr sănătos și strălucitor folosind produse de îngrijire corecte jpg
Organizezi o cina cu prietenii la tine acasa  Iata ce sa nu ti lipseasca! jpg
horoscop 3 august webp
prazoki1 jpg
bob tunsoare jpg
1 piftie de curcan jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net