Cum trebuie să pregătești, de fapt, găluștele pentru a ieși pufoase și delicioase. Secretul bucătarilor de excepție

Supa cu găluște se numără printre cele mai cunoscute și apreciate mâncăruri, în rândul românilor. Majoritatea gospodinele gătesc acest preparat după rețeta clasică, însă există anumite trucuri care transformă găluștele într-un adevărat deliciu.

Cea mai bună supă de găluște
Cea mai bună supă de găluște

Găluștele îți vor ieși întotdeauna perfect, dacă vei urma acest truc. Cu toții știm că supa cu găluște este o mâncare reconfortantă, iar cheia pentru un preparat reușit sunt chiar „biluțele” de griș. Însă, atunci când vine vorba despre textura ideală, gospodinele se contrazic. Iată care este, de fapt, adevăratul secret pentru găluște perfecte. Ce trebuie să adaugi și cum trebuie să prepari amestecul.

Amestecul ideal pentru găluște se prepară foarte simplu. Ei bine, în prima etapă ai nevoie de un amestec format din griș și mălai de cea mai înaltă calitate. Recomandat este să adaugi două-3 linguri de mălai la fiecare porție de griș. Așadar, acest amestec le va da găluștelor o textură fină și o aromă unică.

Cum prepari amestecul pentru a obține găluște perfecte

Rețeta tradițională are doar câțiva pași și nu este deloc complicată. Atât gospodinele iscusite, cât și cele care nu au prea multă îndemânare atunci când vine vorba de bucătărie, vor reuși cu siguranță să prepare această rețetă cu succes. Trecem la treabă și menționăm că trebuie să batem un nou, iar treptat să adăugăm grișul, sarea și mălaiul.

Ulterior, ingredientele se amestecă bine, până în punctul în care compoziția devine omogenă. Pasul următor este să o lași să se odihnească pentru aproximativ 10 minute. Formează apoi găluștele și fierbe-le în supă pentru circa 10 minute, până în momentul în care observi că acestea se ridică la suprafață și devin moi și pufoase.

Bucătarii de specialitate vin și cu câteva sfaturi utile pentru acest preparat. Aceștia spun că pentru găluște perfecte, este important să ne asigurăm că grisul este de o calitate superioară, fiind uniform granulat, asta pentru a evita inconsistențele în textura găluștelor. Mai mult, aceștia spun că pentru o rețetă simplă, eficientă și ca la carte, trebuie să folosim doar ingredientele esențiale, nefiind nevoie de adaosuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Louis Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
index webp
Click (2) jpg
1 supa clara cu galuste jpg jpeg
zodii norocoase jpg
Cea mai nesuferita zodie din 2023, sursă foto: Canva
muraturi freepik png
Manichiura - unghii - oja FOTO Shutterstock
gatit desert femeie bucatarie istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net