Cum trebuie să pregătești, de fapt, găluștele pentru a ieși pufoase și delicioase. Secretul bucătarilor de excepție
Supa cu găluște se numără printre cele mai cunoscute și apreciate mâncăruri, în rândul românilor. Majoritatea gospodinele gătesc acest preparat după rețeta clasică, însă există anumite trucuri care transformă găluștele într-un adevărat deliciu.
Găluștele îți vor ieși întotdeauna perfect, dacă vei urma acest truc. Cu toții știm că supa cu găluște este o mâncare reconfortantă, iar cheia pentru un preparat reușit sunt chiar „biluțele” de griș. Însă, atunci când vine vorba despre textura ideală, gospodinele se contrazic. Iată care este, de fapt, adevăratul secret pentru găluște perfecte. Ce trebuie să adaugi și cum trebuie să prepari amestecul.
Amestecul ideal pentru găluște se prepară foarte simplu. Ei bine, în prima etapă ai nevoie de un amestec format din griș și mălai de cea mai înaltă calitate. Recomandat este să adaugi două-3 linguri de mălai la fiecare porție de griș. Așadar, acest amestec le va da găluștelor o textură fină și o aromă unică.
Cum prepari amestecul pentru a obține găluște perfecte
Rețeta tradițională are doar câțiva pași și nu este deloc complicată. Atât gospodinele iscusite, cât și cele care nu au prea multă îndemânare atunci când vine vorba de bucătărie, vor reuși cu siguranță să prepare această rețetă cu succes. Trecem la treabă și menționăm că trebuie să batem un nou, iar treptat să adăugăm grișul, sarea și mălaiul.
Ulterior, ingredientele se amestecă bine, până în punctul în care compoziția devine omogenă. Pasul următor este să o lași să se odihnească pentru aproximativ 10 minute. Formează apoi găluștele și fierbe-le în supă pentru circa 10 minute, până în momentul în care observi că acestea se ridică la suprafață și devin moi și pufoase.
Bucătarii de specialitate vin și cu câteva sfaturi utile pentru acest preparat. Aceștia spun că pentru găluște perfecte, este important să ne asigurăm că grisul este de o calitate superioară, fiind uniform granulat, asta pentru a evita inconsistențele în textura găluștelor. Mai mult, aceștia spun că pentru o rețetă simplă, eficientă și ca la carte, trebuie să folosim doar ingredientele esențiale, nefiind nevoie de adaosuri.