Ce trebuie să faci pentru a nu se înmuia varza murată! Cele mai bune sfaturi

22 octombrie 2021
image
Pentru ca la iarn─â s─â ave╚Ťi cea mai bun─â varz─â murat─â, trebuie s─â ╚Ťine╚Ťi cont de c├óteva aspecte importanteFoto: Shutterstock

Tradi╚Ťionala varz─â murat─â este una dintre delicatesele preg─âtite toamna de gospodine ╚Öi poate fi folosit─â pentru o mul╚Ťime de preparate, de la sarmal, la diverse salate. Afl─â cele mai bune ponturi pentru ca gustul ei s─â ias─â desav├ór╚Öit.

Cum pregătești varza pentru murat

C├ónd o alegi, trebuie s─â ╚Ťii cont ca varza s─â fie bine coapt─â, alb─â ╚Öi cu foi sub╚Ťiri. C─âp─â╚Ť├ónile trebuie s─â fie ├«ndesate, pline, iar frunzele ferme, neatacate de insecte. Saramura se preg─âte╚Öte pe c├óntar, la fiecare 10 litri de ap─â se adaug─â c├óte 500 g de sare grunjoas─â, special─â pentru mur─âturi. Fiecare varz─â se taie drept de la cotor, apoi se scobesc ├«nauntru, unde se adaug─â sare. Trebuie s─â fie a╚Öezate ├«n butoi numai cu cotorul ├«n sus. Tradi╚Ťia spune c─â se pune la murat dup─â ce cade bruma, ├«ntre Sf├óntul Dumitru ╚Öi Sf├óntul Andrei. Pentru iarn─â, varza se pune la murat ├«n octombrie, de Sf├óntul Dumitru, pentru a fi gata atunci c├ónd se intr─â ├«n Postul Cr─âciunului.

Ce butoi este mai bun pentru varz─â murat─â

Pentru un gust des─âv├ór╚Öit, butoiul ├«n care se pune varza la murat trebuie s─â fie din stejar. De asemenea, este indicat s─â aib─â fixat─â o can─â de metal sau lemn, prev─âzut─â cu un robinet. Butoiul se op─âre╚Öte ╚Öi se las─â o zi cu ap─â ╚Öi 1 kg de var nestins ├«n el, pentru a se cur─â╚Ťa de impurit─â╚Ťi. Se spal─â apoi iar, ├«n c├óteva ape clocotite. Pe fundul butoiului se presar─â un strat de sare, cimbru, m─ârar, boabe de porumb ╚Öi c├óteva felii de gutui.

Citește mai mult pe clickpoftabuna.ro

mihai rait dorel din las fierbiti are o sotie superba cum arata si cat de frumoasa este ana maria size19 jpg
1 vladimir putin coronavirus 1 jpg jpeg
kate middleton jpg jpeg
1 o femeie la laptop jpg jpeg
retete cartofi png
BeFunky collage (6) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
sare cartofi prajiti jpeg
yoga 2176668 1280 jpg
retete cartofi png
cuplu
femeie bronz jpeg
familie fericita aeroport vacanta jpg