Cea mai bună rețetă de ardei iute la borcan. Ingredientul secret care îi ține crocanți toată iarna

Dacă vrei să ai ardei iuți pentru la iarnă, trebuie să știi că întreg procesul de conservare este foarte simplu. Într-un clip pe TikTok, o gospodină îți spune care sunt pașii pe care trebuie să îi respecți pentru a avea ardei la borcan întreaga iarnă. Gustul lor intens și aroma picantă îi face potriviți pentru o varietate de preparate.

Ardei iuți Foto: Shutterstock
Ardei iuți Foto: Shutterstock

Cum să pui ardei iute la borcan cu puțin oțet 

„Spălăm și alegem ardeii iuți, apoi îi sortăm și îi punem în borcane de 370 de ml. Înghesuim cât de mulți putem în fiecare borcan. Ne ajutăm și de coada unei linguri dacă este nevoie. În fiecare borcan, punem o linguriță plină de sare, una de zahăr și 50 ml de oțet de 9 grade. Completăm apoi cu apă fierbinte. Înfiletăm bine capacele.

Punem borcanele într-o oală cu un prosopel la bază, adăugăm apă fierbinte până aproape de capac și fierbem borcanele, în clocot mic, 15 minute, din momentul în care apa a început să fiarbă. Le lăsăm să se răcească în apă. Se transferă în cămară și țin toată iarna. Se pot cosuma imediat", a spus aceasta în clipul de pe TikTok. 

Altă rețetă de ardei iuți la borcan cu oțet și zahăr

Această rețetă adaugă o notă dulce în combinație cu iuțeala ardeilor. Ingredientele necesare: ardei iuți proaspeți; oțet; zahăr și sare. Mod de preparare: curăță și spală ardeii iuți, apoi taie-i feliuțe sau lasă-i întregi, după bunul plac. Pune ardeii în borcane sterilizate, alternând straturi cu zahăr și sare.

Încălzește oțetul și toarnă-l peste ardei, acoperindu-i complet. Închide borcanele cu capace și sterilizează-le în bain-marie timp de 10-15 minute. Lasă borcanele să se răcească și să se așeze timp de câteva zile înainte de a le consuma.

Rețetă de ardei iuți la borcan cu miere 

Pentru o notă dulce și picantă, încearcă această rețetă de ardei iuți la borcan cu miere. Pe lângă picănțeală și arome, vei simți o notă dulce, ideală dacă îți place combinație între picant și dulce. În plus, poți folosi acești ardei la borcan în diverse preparate asiatice.

Ai nevoie de: 500 g ardei iuți; 1 l oțet de mere; 200 g miere; boabe de piper; 1 foaie de dafin. Poți face această rețetă din mai multe varietăți de ardei. Spală-i bine și usucă-i cu un prosop de bucătărie. Taie codițele și aranjează-i în borcane. Înghesuie-i cât mai bine să nu rămână goluri. Dizolvă mierea în oțetul rece și toarnă amestecul în borcane. Adaugă în fiecare borcan câte o foaie de dafin și câteva boabe de piper. Se vor mura în 2 săptămâni. Îi poți ține într-o debara la loc uscat și răcoros sau în frigider.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Elisabeta la tort, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop, zodii, stres jpg
maica domnului manastirea esanca foto bogdan zamfirescu jpeg
airfninja jpeg
ciorba de perisoare jpeg
matreata adobestock jpg
horoscop jpeg
horoscop (1) jpg
horoscop webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net