De ce nu trebuie să bei apă după ce mănânci ardei iuți! Experții recomandă cu totul alt lichid

Mulți dintre noi suntem fani ai mâncărurilor iuți, iar ardeii sunt o prezență destul de obișnuită la mesele noastre. Însă, chiar și cei mai „dedicați” fani ai preparatelor cât mai picante trebuie să recunoască că există un moment în care trebuie să facem o mică pauză și să bem ceva, deoarece iuțeala devine prea mare. Cei mai mulți dintre noi au lângă ei un pahar cu apă, însă, potrivit experților, acest lucru este o greșeală uriașă!

Este recomandat ca după ardeii iuți să bem lapte
Este recomandat ca după ardeii iuți să bem lapte

Mulți dintre noi putem să spunem că suntem fani ai mâncărurilor iuți. Fie că suntem extrem de generoși cu boiaua pe care o punem în mâncare, sau folosim adesea diferite sosuri și produse ce fac alimentele mult mai picante, cei dintre noi care apreciază acest gust nu vor ezita niciodată să gătească variante cât mai iuți ale mâncărurilor lor favorite. Însă, indiferent cât de „dedicați” suntem acestui gust, câteodată vine momentul în care trebuie să facem o pauză și să clătim iuțeala din gură.

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la atlas-geografic.net, majoritatea dintre noi beau un pahar cu apă, crezând că va stinge sentimentul de iuțeală. Ei bine, potrivit experților, acest lucru este o greșeală uriașă! Apa pe care o bem va răspândi rapid capsaicina (substanța ce oferă ardeilor iuțeala) prin gura și gâtul nostru, iar discomfortul se va intensifica!

Laptele, opțiunea perfectă pentru a scăpa de iuțeala din gură

Potrivit experților, un alt lichid este alegerea perfectă pentru a scăpa de senzația de iuțeală din gură: laptele! Se pare că moleculelor de capsaicină le este foarte ușor să se dizolve în lapte, iar un pahar cu acest lichid vă va scăpa repede de problemă! De asemenea, această opțiune mai are un avantaj nebănuit! În lapte se găsește o anumită proteină numită cazeină, care va elimina capsaicina din gură și o va transporta în tractul digestiv.

Astfel, data viitoare când nenumăratele sosuri și ardei iuți folosiți drept garnitură devin de nesuportat, trebuie să știți că un pahar de lapte va rezolva imediat problema!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net