Cea mai bună rețetă de chifteluțe marinate. Ingredientul surpriză care dă gust acestui preparat iubit de români

Chifteluțele marinate reprezintă un preparat tradițional românesc care a cucerit generații întregi prin gustul său savuros și combinația de texturi. Fiecare gospodină are propria sa rețetă, dar există un ingredient surpriză care poate transforma aceste chifteluțe într-un adevărat deliciu. Dacă vrei să îți îmbunătățești rețeta clasică, te invităm să descoperi ingredientul secret care aduce o notă deosebită acestui preparat iubit: puțin muștar Dijon. Acest ingredient subtil, dar puternic, oferă chifteluțelor o savoare inconfundabilă, adăugând un strop de aciditate și complexitate.

Chifteluțe marinate. Foto: arhiva.
Chifteluțe marinate. Foto: arhiva.

Ingrediente necesare pentru chifteluțe:

500 g carne tocată de porc (sau amestec porc și vită) 

1 ceapă medie, tocată fin

2-3 căței de usturoi, zdrobiți 

1 ou – pentru a lega compoziția

3 linguri pesmet 

1 cartof mic, dat pe răzătoare

1 linguriță muștar Dijon – ingredientul surpriză care va intensifica gustul

Sare și piper, după gust

1 linguriță cimbru uscat 

1 legătură de pătrunjel, tocat mărunt

Ingrediente pentru sos:

500 ml suc de roșii sau passata de roșii 

1 lingură de muștar Dijon 

2 foi de dafin 

2 linguri de zahăr 

1 lingură de oțet (preferabil din vin) 

Sare și piper, după gust

Mod de preparare

Într-un bol mare, adaugă carnea tocată, ceapa tocată fin, usturoiul zdrobit, oul, pesmetul, cartoful ras și scurs de apă, și cimbrul. Amestecă bine toate ingredientele până obții o compoziție omogenă. La final, adaugă ingredientul surpriză – muștarul Dijon, care va intensifica aromele și va adăuga un gust subtil, dar delicios.

Condimentează cu sare, piper și pătrunjel tocat. După ce ai obținut o compoziție bine omogenizată, modelează chifteluțele în forme mici și rotunde.

Încinge o tigaie cu puțin ulei și prăjește chifteluțele pe ambele părți până devin aurii și ușor crocante la exterior. Chifteluțele nu trebuie prăjite prea mult, deoarece vor continua să se gătească în sos. După prăjire, așază-le pe un șervețel pentru a absorbi excesul de ulei.

Într-o cratiță adâncă, adaugă sucul de roșii, foile de dafin, zahărul, oțetul și o lingură de muștar Dijon. Asezonează cu sare și piper după gust. Lasă sosul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 10-15 minute, până când se îngroașă ușor și aromele se combină. Muștarul Dijon din sos adaugă o notă plăcută de aciditate și ușor picantă, echilibrând dulceața zahărului și aroma intensă a roșiilor.

După ce sosul s-a fiert suficient, adaugă chifteluțele prăjite în cratiță, asigurându-te că sunt acoperite de sos. Acoperă cratița cu un capac și lasă chifteluțele să fiarbă în sos la foc mic pentru încă 20-25 de minute, astfel încât toate aromele să se îmbine perfect.

Chifteluțele marinate se servesc cel mai bine alături de piure de cartofi cremos sau de mămăligă, pentru a absorbi din belșug sosul delicios. Presară deasupra puțin pătrunjel proaspăt pentru un strop de culoare și prospețime.

De ce muștarul Dijon este ingredientul surpriză?

Muștarul Dijon este cunoscut pentru gustul său rafinat, o combinație subtilă de picant și acrișor. Acesta adaugă o notă ușoară de aciditate atât în compoziția chifteluțelor, cât și în sosul de roșii, oferind o complexitate aparte. Nu doar că îmbunătățește aromele naturale ale cărnii și roșiilor, dar contribuie și la obținerea unei texturi mai fine și suculente pentru chifteluțe.

Această rețetă de chifteluțe marinate, îmbogățită cu ingredientul surpriză – muștarul Dijon – este o variantă care îmbină tradiția cu o notă modernă de rafinament. Fie că le prepari pentru o masă în familie sau pentru o ocazie specială, aceste chifteluțe vor impresiona prin savoarea lor și prin gustul inconfundabil. Așadar, data viitoare când vrei să impresionezi cu un preparat clasic, dar ușor reinterpretat, nu ezita să încerci această rețetă!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Angelina Jolie, Akala  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii jpg
barbie-dubla_shutterstock 2210638145 jpg
zodii meteoriti png
Cum sa ai parte de muzica oricand si oriunde jpeg
Regina Letizia a Spaniei Foto Profimedia (8) jpg
fericire jpeg
banner dermato png
oven polenta 1429814 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net