Cea mai bună rețetă de gelato cu lămâie, desertul perfect pentru zilele caniculare

Ultima actualizare:

Gelato nu este doar un alt nume simandicos pentru îngheţată, chiar dacă mulţi cred că cele două produse sunt unul şi acelaşi. Văzute într-o vitrină frigorifică, este destul de dificil să le deosebeşti. Însă, există câteva diferențe semnificative, de la ingrediente la textură şi gust. Iată o rețetă de gelato cu lămâie pe care o poți prepara ușor, din câteva ingrediente, și care este ideală pentru zilele călduroase de vară.

Rețetă de gelato cu lămâie / Foto: Freepik
Rețetă de gelato cu lămâie / Foto: Freepik

Gelato este cunoscută pentru textura sa fină, cremoasă și aroma intensă de ingrediente naturale. În România, termenul gelato este mai puțin cunoscut și există o ușoară confuzie între înghețata clasică și gelato. Termenul gelato este originar din Italia, este locul în care a luat naștere acest concept și în italiană înseamnă, de fapt, „o înghețată foarte puțin aerată”, aceasta fiind una dintre cele mai mari diferențe dintre cele două feluri de desert.

În timp ce înghețata are de obicei un conținut de grăsime de aproximativ 14-25%, gelato are un conținut mai mic de grăsimi, de aproximativ 3-8%. Acest lucru conferă o textură mai ușoară și mai puțin grasă. În concluzie, gelato nu este un alt termen mai pretențios pentru a numi înghețata, ci este un alt desert, care se prepară complet diferit și care este considerat de cele mai multe ori superior înghețatei clasice. Dacă vrei să te bucuri de acest desert acasă, iată o rețetă de gelato cu lămâie.

Rețetă de gelato cu lămâie

Vei avea nevoie de:

-2 lămâi

- 80 de grame de zahăr

- 175 ml apă

- 1 albuș de ou

- 1 lingură de zahăr pudră

Cum prepari:

1. Se taie capetele lămâilor și se storc ușor pentru a extrage sucul, fără a le deteriora. Scoateți toată pulpa fără a deteriora coaja. Se lasă la răcit.

2. Puneți la fiert zahărul împreună cu apa. Apoi se adaugă sucul de lămâie și se pune la rece timp de 3 ore.

3. Se bate albușul spumă împreună cu zahărul pudră.

4. Scoateți de la rece siropul preparat anterior și adăugati albușul bătut spumă. Amestecați ușor încorporând cu grijă.

5. Puneți în congelator 30 de minute, apoi scoateți și amestecați ușor. Nu vă faceți griji în cazul în care lichidul este în partea de jos, se va amesteca în cele din urmă. Repetați de 1-2 ori această operațiune.

6. Umpleți lămâile scobite cu acest gelato. Din acest amestec o să vă rămână 3-4 porții. Puteți să mai umpleți lămâi sau îl folosiți mai târziu.

Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
zodii pixabay jpg
dependenta de sex jpeg
fericire freepik jpg
Retele sociale - facebook - telefoane FOTO Shutterstock
horoscop webp
zodii meteoriti png
femeie trista jpg
horoscop freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net