Aceasta e cea mai scumpă înghețată din lume! O porție costă mai mult decât o vacanță

Ați încerca un asemenea desert de lux? Cartea Recordurilor Guinness a anunțat că marca japoneză Cellato a stabilit recordul pentru cea mai scumpă înghețată din lume, cu noua sa aromă, numită Byakuya.

Înghețata combină aromele europene cu cele asiatice (Foto: GUINNESS WORLD RECORDS)
Înghețata combină aromele europene cu cele asiatice (Foto: GUINNESS WORLD RECORDS)

Cea mai scumpă înghețată este făcută cu trufă albă

O companie japoneză de înghețată a combinat unele dintre cele mai rare ingrediente din lume pentru a crea o aromă de înghețată care costă nu mai puțin 6.696 de dolari per porție, mai mult decât o vacanță în familie sau o mașină second-hand, relatează Guinness World Records.

Ingredientele deliciului scump includ o trufă albă rară cultivată în Alba, Italia, care costă aproximativ 6.905 dolari per kilogram. De asemenea, include Parmigiano Reggiano și drojdie de sake. Cellato a dezvoltat aroma cu ajutorul lui Tadayoshi Yamada, bucătar șef la restaurantul RiVi din Osaka. Compania a spus că a căutat să combine aromele europene și japoneze în ceva unic, proces ce a durat un an și jumătate, cu multe încercări eronate.

Conform personalului de la Cellato, care a participat la sesiunea de degustare, înghețata este extrem de gustoasă. Aceștia au spus că parfumul robust al trufei albe delectează  simțurile, urmat de gusturi complexe și fructate de Parmigiano Reggiano, iar drojdia de sake încheie experiența gustativă glorioasă.

Ne-a luat peste un an și jumătate să dezvoltăm această înghețată, cu o mulțime de încercări și erori pentru a obține gustul corect. Câștigarea unui titlu Guinness World Records a făcut ca efortul să merite totul.”, a declarat un repezentant Cellato. A face cea mai scumpă înghețată nu a fost singurul obiectiv al Cellato. Reprezentanții au declarat că bucătarii au vrut să îmbine ingredientele europene și japoneze sub formă de înghețată.

Deși firma japoneză Cellato a obținut un titlu record, nu vrea să se oprească aici. Compania plănuiește să lanseze produse cu alte combinații ale celor mai bune ingrediente, cum ar fi șampanie și caviar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net