Înghețata prăjită: un desert pe care trebuie să-l încerci!

Vara este în toi, iar mercurul din termometre indică deja temperaturi ridicate. Iată cum poți prepara un desert delicios și potrivit sezonului în care ne aflăm! 

Înghețata prăjită este un desert care nu ar putea să lase indiferent pe nimeni
Înghețata prăjită este un desert care nu ar putea să lase indiferent pe nimeni

Dacă dorești să îți delectezi papilele gustative, dar și să îi impresionezi pe musafirii care îți trec pragul, atunci cu siguranță trebuie să încerci înghețata prăjită!

Citește și: Rețetă de înghețată de casă cu avocado

Ingrediente înghețată prăjită

Înghețată. Puteți alege dumneavoastră aroma care vă este pe plac. Fie cu vanilie sau cacao, rezultatul final va fi unul spectaculos

Felii de cozonac sau panettone. Veți avea nevoie cam de o felie jumătate de cozonac sau panettone pentru o porție de înghețată prăjită.

Lapte și sirop de fructe sau de rom 

Patru linguri de făină 

1 vârf de cuțit de drojdie deshidratată sau opt grame de drojdie proaspătă

Apă

Un praf de sare

Ulei pentru prăjit

Mod de preparere înghețată prăjită

Modelați, cu ajutorul cleștelui pentru înghețată, sau cu două linguri atâtea bile de înghețată cât considerați suficiente. Așezați bilele de înghețată pe o tavă pe care o veți băga în congelator pentru ca acestea să fie întărite foarte bine. 

Tăiați cozonacul sau prăjitura panettone în felii. Puneți într-o farfurie adâncă laptele și siropul, amestecați-le pentru a obține lichidul cu ajutorul căruia veți însiropa feliile de cozonac sau de panettone. 

Scoateți înghetata de la frigider. Fiecare bilă de înghețată va fi pusă într-o felie însiropată și modelată astfel încât să se formeze o sferă. Strângeți sfera obținută pentru a vă asigura că nu a rămas lichid în exces. Așezați-le într-o tavă pe care o veți băga la congelor până se vor întări. 

Urmează să pregătiți un aluat din drojdie, patru linguri de făină, 1 praf de sare și apă la temperatura camerei. Compoziția obținută trebuie să fie una asemănătoare celei folosite pentru clătite. Sferele congeeltate se vor da prin făină, apoi prin amestecul pe care l-ați pregătit. Se prăjesc în uleiul încins și se întorc pe toate părțile pentru a vă asigura că sunt rumenite egal. 

Înghețata prăjită se poate servi imediat după ce a fost preparată, simplă sau diferite spsuri de înghețată, în funcție de preferințele fiecăruia dintre noi.

Sursă foto: Dianaskitchen.md

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Click (2) (22) jpg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
horoscop (1) jpg
horoscop freepik jpg
sarmale jpg
04 12 Click ro jpg
zodii pixabay jpg
gene lungi naturale jpg