Cheese cake cu portocală confiată - Anamaria Chiriţă
Ingrediente: Portocala confiata: 2 portocale, 1 cană de zahăr, 2 linguri zeamă de portocală, 3 căni apă.
Cheesecake: 1 cană de biscuiţi măcinaţi (eu am folosit petit beurre), 3 linguri unt topit, 1 smântână mică, 680 g cremă de brânză (Philadelphia), 3/4 ceşti zahăr, 3 ouă, 4 linguri de făină, 1 lingură rom.
Mod de preparare:
Portocala confiată folosită ca topping:
Se taie portocala sub formă de cubuleţe. Se fierbe apa împreună cu zahărul şi se adaugă cubuleţele de portocală şi zeama de lămâie atunci când apa dă în clocot.
Se fierb circa 15 minute, până când siropul începe să se închege şi partea albă a cojii de portocală se colorează uşor. Se lasă apoi la răcit.
Cheesecake:
Biscuiţii măcinaţi se amestecă cu untul topit şi se întind în tava de tartă apăsându-se bine (un strat subţire).
Se amestecă crema de brânză cu zahărul şi se adaugă ouăle, făina şi smântâna. Se toarnă în tava de tartă peste crusta de biscuiţi.
Se coace la foc potrivit cam 60-70 minute. După ce s-a răcit se aşează deasupra cuburile de portocală.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!