Ciorbă de văcuţă- Dan Baicusi
Ingrediente: 1 kg carne de viţel, 2 morcovi, 1 ceapă, 1 ardei gras galben, 300 ml smântână, ţelină, pătrunjel, 3 gălbenuşuri, sare, piper, vegeta cu gust de vită, ardei iute murat.
Mod de preparare: Se spală bine carnea şi se taie felii. Se pune la fiert într-o oală cu 4 l de apă şi se ia spuma ori de câte ori este nevoie.
După o oră se adaugă legumele curăţate şi tocate fin şi se mai lasă la fiert 20 minute. Se adaugă condimentele după gust.
Separat se amestecă gălbenuşurile cu smântâna, se adaugă lichid fierbinte din ciorbă să nu se brânzească compoziţia, se stinge ciorba şi apoi se adaugă smântână. Se pune patrunjel tocat şi se serveşte cald, cu ardei iute muraţi.
Poftă bună!
Trimite
şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!