Ciorba din România după care francezii sunt înnebuniți: „Nu e scumpă deloc”

Ciorba de burtă, una dintre cele mai apreciate preparate din gastronomia românească, poate fi pregătită rapid și ușor. În ajutorul gospodinelor vine Dorel Vișan, cu renumita sa rețetă a acestui preparat.

Ciorbă de burtă / foto: Arhiva Click!
Ciorbă de burtă / foto: Arhiva Click!

Cunoscut ca și „Senatorul melcilor”, celebrul bucătar a oferit rețeta pentru faimoasa sa ciorbă de burtă care îi poartă numele și se află pe meniul localului tradițional românesc, „La Maritza”, din Franța, deținut de artiștii Lorraine și Marian Baicu.

Ciorba de burtă marca Dorel Vișan, renumită în Franța 

Soții Loraine și Marian Baicu sunt cei care dețin restaurantul „La Maritza”, în orașul francez Nantes. Meniul cu specific românesc găzduiește și faimoasa ciorbă de burtă, făcută după rețeta lui Dorel Vișan, pe care a oferit-o în cadrul unui interviu. 

„Ciorba de burtă o gătim după rețeta prietenului nostru, actorul Dorel Vișan, pe care l-am invitat și pe la noi. Ne-a dezvăluit rețeta lui secretă și care putem spune că se bucură de mare succes.

Noi avem și clienți români, dar și foarte mulți francezi, care, după ce au vizitat România, s-au îndrăgostit de mâncărurile noastre și acum vin des în local.

Ciorba de burtă este printre cele mai solicitate din meniu, de către francezi. Se vinde cu 8,5 euro porția, adică un castron cu ciorbă de burtă, având alături și pâine de casă, ardei iute și smântână.

Precizăm că burta de vită o cumpărăm de la magazinul unor români, care și-au deschis o afacere, aici, în Franța”, a declarat pentru Playtech Știri solista Lorraine Baicu sau „Edith Piaf de România”. 

Rețeta, explicată pas cu pas 

Dorel Vișan a decis să ofere rețeta sa pas cu pas. Așadar, gospodinele care vor să își îmbunătățească ciorba de burtă preparată în propria bucătărie trebuie să țină cont de următoarele recomandări:

„Înainte de a o pune la fiert, burta se spală și trebuie frecată cu făină de mălai. După ce a fiert tot, se separă oasele, zeama se trece printr-o sită, unde rămân oasele mai mici, iar burta, dar și carnea, pe care o desprindem de pe oase și de pe ”adidași”, se păstrează, se pun toate în ciorbă.

Se drege la final cu ouă. Și aici mai un secret. Se pune câte un gălbenuș la porție, câte porții aveți în oală, tot atâtea gălbenușuri puneți. Atenție! Se separă gălbenușul de albuș, iar albușul nu se pune.

Putem să acrim ciorba cu oțet sau cu zeamă de lămâie, iar la sfârșit se drege cu un morcov, călit puțin în ulei, ca să îi dea un pic de față, un aspect frumos, colorat. Așa o prepar eu. Se servește cu ardei iute, cu pâine de casă și cu smântână.

Mă bucur că rețeta mea are succes în Franța, în localul prietenilor mei Lorraine și Marian Baicu. E o reteță complicată, trebuie să pui suflet, nu e deloc ușoară.

La noi, de obicei, se face, de fapt, un fel de supă de burtă, adică se fierbe burta, se pun legumele și, gata! A, nu, aia nu e bună, e o zeamă! Eu v-am învățat acum să faceți o ciorbă de burtă adevărată” , a declarat Dorel Vișan, pentru sursa citată. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop financiar jpg
horoscop financiar 1 webp
Jumari FOTO Cristina Stancu3 jpg
zodii norocoase webp
prajitura1 jpeg
Pomana porcului FOTO Shutterstock jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
chef catalin scarlatescu foto antena 1
image
actualitate.net
image
actualitate.net