Rețeta pentru cea mai bună ciorbă de burtă. Ingredientul secret care o face cu adevărat delicioasă

Ciorba de burtă, considerată o adevărată delicatesă, se bucură de popularitate în bucătăria românească. Totuși, puține gospodine își asumă provocarea de a o pregăti. Această rețetă aduce un plus de gust și savoare ciorbei prin adăugarea unui ingredient secret, transformând-o într-o experiență culinară de neuitat.

Ciorbă de burtă. Foto: Shutterstock.
Ciorbă de burtă. Foto: Shutterstock.

Ingrediente pentru rețeta de ciorbă de burtă

- 1 kilogram de burtă de vită nefiartă,
- O bucată generoasă de carne de vită și un os de vită,
- Un picior de porc,
- Un ardei mare roșu,
- 2 morcovi,
- O bucată de țelină și pătrunjel, precum și 2 tije de țelină,
- Câteva boabe de piper,
- 300 mililitri de iaurt gras,
- Câțiva căței de usturoi,
- O jumătate de ardei murat în oțet,
- 2 foi de dafin,
- 2-3 gălbenușuri de ou,
- Câteva fire de leuștean.

Mod de preparare a rețetei de ciorbă de burtă:

Spălarea ingredientelor: Spălați bine burta și carnea și puneți-le la fiert împreună cu legumele. Adăugați puțină sare, boabele de piper și aproximativ 4 litri de apă.

Fiertul inițial: După ce carnea a fiert bine, strecurați supa obținută și puneți-o din nou la fiert. Adăugați burta tăiată felii și 1-2 foi de dafin.

Adăugarea aromei: După ce a dat în clocot, adăugați usturoiul pisat în pastă. Lăsați un pic până dă din nou în clocot, apoi închideți focul.

Secretul care dă savoare: Adăugați imediat ardeiul din oțet tăiat fâșii subțiri și jumătatea de morcov fiert dat pe răzătoarea mică.

Completarea cu Iaurt: Într-un bol separat, bateți iaurtul cu gălbenușurile și adăugați-le în ciorbă când aceasta s-a răcit.

Ajustarea gustului: Dregeți preparatul cu sare. Apoi, adăugați 1-2 linguri de oțet în care au fost murați ardeii iuți și turnați peste 2 linguri de ulei în care a fost călit câteva minute morcovul crud dat pe răzătoare.

Adăugați, la final, puțin leuștean mărunțit în prealabil. Ciorba de burtă se servește caldă, însoțită de o bucată de pâine și ardei iute.

Ingredientul secret: piciorul de porc

Ingredientul secret care face diferența în această rețetă este piciorul de porc. Prin fierberea îndelungată, acesta adaugă consistență și un gust bogat ciorbei, transformând-o într-un adevărat festin culinar, scriu cei de la Click pentru femei. 

Pregătirea acestei ciorbe de burtă va aduce în casa ta un buchet bogat de arome și va cuceri papilele gustative ale întregii familii. O combinație perfect echilibrată între ingrediente proaspete și tehnici tradiționale, această rețetă este cu siguranță un deliciu pentru iubitorii de mâncare gustoasă și reconfortantă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
reteta oua umplute sorin bontea jpg
copii jpg
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net