Click îţi dă o reţetă gustoasă pe zi: Ciuperci-aperitiv
Preparare: Se amestecă brânza de vaci cu telemeaua de oi sau capră rasă şi mărarul tocat fin. Se curăţă ciupercile, se spală sub jet rapid de apă rece şi se stropesc cu zeamă de lămâie pentru a nu se înnegri. Se scot cu atenţie picioruşele, apoi se aşază ciupercile cu partea bombată în sus într-o tavă tapetată cu folie specială de copt şi se dau la cuptor circa 15 minute, pentru a se evapora apa din ele. Se scot ciupercile din tavă, se înlocuieşte folia de copt şi se aşază la loc ciupercile, cu partea bombată în jos.
Se umplu pălăriile cu compoziţia de brânză, se adaugă deasupra caşcaval ras, se presară cu piper şi se pun din nou la cuptor pentru circa 15 minute când sunt frumos rumenite deasupra. Se servesc calde, cu puţin unt adăugat la masă, dar sunt la fel de bune şi reci.
Câştigă o supertigaie
Eşti expertă în bucătărie? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie. Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro. Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu o super-tigaie oferită de www.vasepentrugatit.ro.