Click! îţi dă o reţetă gustoasă pe zi: Budincă de dovlecei
Preparare: Speli dovleceii, îi tai felii subţiri sau cuburi. Toci ceapa şi usturoiul şi le căleşti împreună până se înmoaie. Asezonezi cu mărar, pătrunjel, rozmarin, sare şi piper.
Separat, fierbi cartofii în coajă şi apoi îi tai felii subţiri. Amesteci într-un castron brânza rasă, gălbenuşurile, laptele, smântâna, nucşoară rasă. Amesteci totul până se formează un sos gros. Adaugi dovleceii şi cartofii şi încorporezi uşor albuşurile bătute.Ungi o formă cu unt, torni compoziţia, nivelezi şi o introduci în cuptorul pentru circa o oră. La început, focul trebuie să fie mai tare, apoi laşi focul potrivit, până se coace sufleul. Îl serveşti cald.
Eşti expertă în bucătărie? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie. Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro. Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu un superceainic oferit de www.pentrugatit.ro.