Click! îţi dă o reţetă gustoasă pe zi: Castraveţi muraţi
Ingrediente: 4 kg castraveţi cornişon, 2 morcovi (opţional), 1 căpăţână usturoi, hrean, inflorescenţe de mărar, boabe de muştar, piper, 5 l apă, 5 linguri sare de murături (neiodată), frunze de vişin, 2-3 foi de dafin.
Preparare: Se aleg castraveţii, se spală, apoi se lasă 3 ore în apă rece sărată (1 lingură de sare la 1 litru de apă) pentru a ieşi gustul amar din coajă. Se clătesc din nou, se aşază în borcane sterilizate.
Printre castraveţi se pun căţei de usturoi, felii subţiri de morcov, bucăţi de hrean, boabe de muştar şi de piper. Separat, se pun 5 l de apă într-un vas, se adaugă 5 linguri de sare, 2-3 foi de dafin, o crenguţă de vişin şi se lasă să dea în clocot. Se pun cuţite sub borcane, pentru a nu se sparge şi se toarnă cu polonicul, saramura fierbinte în borcane.
Se adaugă mărar, se acoperă cu capace şi se lasă câteva minute pentru a se completa cu saramură, dacă este cazul, apoi se înfiletează capacele. Se lasă 4-5 zile în bucătărie, până se produce fermentaţia şi se depozitează la loc răcoros şi aerisit.
Câştigă o supertigaie
Eşti expertă în bucătărie? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie. Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro. Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu o super-tigaie oferită de www.vasepentrugatit.ro.