Click îţi dă o reţetă gustoasă pe zi: Pâine cu mălai
Preparare: Cerni făina într-un castron mare. Separat, amesteci drojdia cu zahărul, o lingură rasă de făină, adaugi două linguri de lapte călduţ şi laşi la crescut circa 40 de minute, la loc cald.
Adaugi maiaua în mijlocul făinii din castron, pui sarea, uleiul, mălaiul şi câte puţin lapte, în timp ce frămânţi. Transferi aluatul pe planşetă şi îl frămânţi mai energic până devine omogen şi elastic. Îl laşi la dospit circa 30 de minute.
Modelezi pâinici, de forma şi gramajul dorite, le aşezi în forme unse sau tapetate cu folie specială pentru copt şi le laşi din nou la crescut încă 30 de minute. Ungi pâinea cu puţin ulei, să se rumenească frumos deasupra şi introduci formele în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, până se rumeneşte frumos deasupra. Laşi pâinea să se răcorească în formă şi apoi o scoţi, o acoperi cu un prosop şi o laşi până se răcoreşte suficient pentru a putea fi consumată.
Eşti expertă în bucătărie? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie. Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro. Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu un superceainic oferit de www.pentrugatit.ro.