Click! îţi dă o reţetă gustoasă pe zi: Perişoare cu legume, în stil mexican
Ingrediente: 2 cepe, 3 căţei de usturoi, 1 ardei gras 2 linguri ulei, 200 g boabe de fasole neagră.
200 pulpă de roşii, 2 linguri pastă de roşii) pudră de chili, chimen măcinat, oregano, sare, piper.
Pentru perişoare: 500 g carne tocată (amestec vită cu porc) 1 ceapă tocată, 2 căţei de usturoi zdrobiţi, 3 ouă, 2 linguri pesmet, pătrunjel verde tocat, sare, piper.
Preparare: Se fierbe fasolea cu o zi înainte.
Pentru perişoare, se amestecă carnea tocată cu ceapa tocată, căţeii de usturoi zdrobiţi, ouăle, pesmetul, pătrunjel tocat, sare şi piper, după gust. Din compoziţia obţinută se modelează perişoare, care se fierb în apă cu sare.
Se toacă ceapa mărunt, se căleşte uşor în ulei bine încins, până devine aurie. Se adaugă usturoiul zdrobit, ardeiul gras tăiat cuburi, pudră de chili şi chimen, după gust. Se stinge cu pulpa de roşii şi pasta de roşii. Se adaugă perişoarele şi se lasă să clocotească împreună 5-6 minute.
Când toate ingredientele sunt bine fierte, se adaugă fasolea fiartă, se potriveşte gustul cu oregano, sare şi piper. Se lasă să mai dea 2-3 clocote, apoi se ia de pe foc.
Câştigă o supertigaie
Eşti expertă în bucătărie? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie. Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro. Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu o super-tigaie oferită de www.vasepentrugatit.ro.