Click! îţi dă o reţetă gustoasă pe zi- Piersicuţe
Umplutură: 250 g nuci măcinate, 50 g zahăr pudră, 1 lingură cacao, 1 plic zahăr vanilat, 5 linguri rom, 2 linguriţe zeamă lămâie. Decor: 500 g zahăr tos, colorant alimentar.
Preparare: se freacă spumă ouăle cu zahărul, zahărul vanilat şi coaja de lămâie. Se încorporează uleiul alternând cu făina. Se frământă un aluat din care se formează biluţe cât o nucă. Se aşază în tava unsă şi tapetată, presând uşor biluţele în vârf. Se coc în cuptorul preîncălzit circa 20 minute.
După ce s-au răcit, se scobesc uşor ca să intre crema. Miezul scos din fursecuri se amestecă cu nuca măcinată, cacaua, zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă romul şi zeama de lămâie şi se amestecă bine.
Cu crema obţinută se umplu „piersicile" şi se lipesc câte două. Se dizolvă colorantul alimentar în puţină apă. Se ung „piersicuţele" cu colorant cu ajutorul unei pensule, apoi se tăvălesc prin zahăr tos.
Câştigă un mixer!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa redacţiei Ziarul Click!, Şoseaua Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, Bucureşti, cu menţiunea pe plic „Pentru reţeta săptămânii" sau pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro. Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu un mixer!