Click îţi dă o reţetă gustoasă pe zi: Salată cu morcov şi portocale
Ingrediente: 1 conopidă potrivită ca mărime, 2 morcovi mari, 1 ardei gras galben sau roşu, 1 portocală, pătrunjel verde. Pentru asezonare: 3 linguri zeamă de portocale, 1 lingură zeamă de lămâie, 2 linguri ulei de măsline, sare, piper.
Preparare: Desfaci conopida în bucheţele, le speli sub jet de apă rece, le laşi 20 de minute în apă cu o lingură de oţet pentru a scăpa de eventualele insecte ascunse în inflorescenţă.
Le scurgi şi le opăreşti în apă cu sare circa 10 minute, împreună cu morcovii, apoi le scurgi în strecurătoare şi le laşi la răcit. Tai morcovii cuburi sau bastonaşe, tai ardeiul fâşii sau rondele şi le aşezi într-o salatieră mare împreună cu bucheţelele de conopidă. Adaugi felii de portocală curăţate de coajă şi pieliţele interioare şi le asezonezi cu un sos preparat din ulei de măsline, zeamă de portocale, zeamă de lămâie, sare şi piper, după gust. Amesteci uşor şi serveşti salata presărată cu pătrunjel.
Eşti expertă în bucătărie? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie. Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro. Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu o supertavă de copt oferită de www.pentrugatit.ro.