Click îţi dă o reţetă gustoasă pe zi: Terină de curcan cu ciuperci
Ingrediente: 600 g carne de curcan tocată, 600 g ciuperci champignon, 1 ceapă mare, 2 ardei graşi roşii, 1 ou fiert tare, 1 ou crud, 2 linguri ulei de măsline, 2 linguri coniac, 2 linguri vin alb sec, cimbru, chimen, codiţe de ceapă verde, nucşoară rasă, sare, piper.
Preparare: Cureţi ciupercile, le feliezi şi le căleşti în ulei. Le condimentezi cu sare şi piper şi le laşi să se răcorească. Separat, amesteci carnea tocată cu ceapa şi oul fiert tare, rase pe răzătoare, oul crud bătut separat, ardeii tăiaţi fâşii şi câteva felii de ciuperci călite. Condimentezi cu cimbru, chimen, nucşoară rasă, sare şi piper şi amesteci bine.
Aşezi un strat de ciuperci călite pe fundul unei forme, adaugi pasta de carne şi acoperi cu restul de ciuperci. Stropeşti terina cu coniac şi vin alb, o acoperi cu folie de aluminiu înţepată în câteva locuri, apoi introduci forma în cuptorul preîncălzit pentru circa 40 de minute.
Cu 10 minute înainte de a fi gata, scoţi folia de aluminiu şi laşi terina să se rumenească frumos deasupra. O serveşti caldă sau rece.
Eşti expertă în bucătărie? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie. Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro. Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu o super-tigaie oferită de www.vasepentrugatit.ro.