Click! îţi dă o reţetă pe zi: Pelmeni cu brânză
Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină, 2 ouă, 1 linguriţă sare, 50 ml apă călduţă. Pentru umplutură: 300 g telemea de oi (sau de capră), 150 g brânză proaspătă de vaci, 2 ouă.
Pentru servit: 50 g unt topit, 150 ml smântână.
Preparare: Se amestecă făina cu sarea, ouăle, apa călduţă şi se frământă un aluat omogen şi elastic. Se lasă 20 de minute să se odihnească şi apoi se întinde o foaie subţire, care se taie în cercuri cu diametrul de circa 10 cm. Separat, se rade telemeaua, se amestecă bine cu brânza de vaci şi cele două ouă. Se pune pe fiecare cerculeţ de aluat câte o linguriţă de brânză, se pliază în două şi se lipesc bine marginile prin apăsare.Se fierb în apă clocotită cu sare circa 20 de minute, până când colţunaşii se lasă la fundul vasului. Se scot cu spumiera şi se servesc fierbinţi stropiţi cu unt topit şi cu smântână.
Câştigă o supertigaie
Eşti expertă în bucătărie? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie. Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro. Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu o super-tigaie oferită de www.vasepentrugatit.ro.