Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori:Tort cu mascarpone, fulgi de ciocolată şi sirop de cafea
Câştigătoarea noastră se numeşte Ana Guran. Ea va primi un set de cuţite.
Ingrediente pentru blat: 400 gr pişcoturi; Pentru cremă: 500 ml mascarpone, 500 ml frişcă lichidă, 80 gr zahăr pudră, 1 ciocolată cu lapte;
Mixăm frişca lichidă până începe să se întărească. Adăugăm mascarponele şi zahărul pudră şi amestecăm până ce acestea sunt încorporate complet. Împărţim compoziţia în două părţi.În una din ele punem o ciocolată cu lapte topită, iar cealaltă rămâne albă. Siropul de cafea se face din cafea în care se pune zahăr şi esenţă de rom. Cantităţile sunt după gustul fiecăruia.( eu la o ceaşcă de cafea am pus o linguriţă de zahăr şi o linguriţă de rom).Asamblare: Într-o formă de tort punem pişcoturi de jur împrejurul formei, iar pe fundul acesteia se pun pişcoturi însiropate în cafea. Se pune crema de mascarpone cu ciocolată, apoi încă un rând de pişcoturi însiropate cu cafea şi cremă de mascarpone simplă. Se ornează după preferinţe şi se lasă la rece 24 de ore. Poftă bună!