Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori: Tort «Forest»
Câştigătoarea noastră se numeşte Brînduşa Aluculesei. Ea va primi un aparat pentru vidat alimente.
Blat: 11 ouă,11 linguri zahăr, 6 pliculeţe zahăr vanilat, 1 plic praf de copt, 8 linguri nucă măcinată, 3 linguri de făină de grâu, 2 linguri de cacao, 1 lingură de oţet de mere.
Cremă: 1 kg smântână fără grăsimi, 4 linguri de zahăr, 3 pliculeţe de zahăr vanilat, 2 plicuri întăritor frişcă. Ingrediente pentru bombonele: 1 ciocolată amăruie,100 g migdale, 50 g nucă cocos, 50 g unt.
Pentru umplutură şi ornat: 50 g ciocolată menaj, 1 compot de ananas, 2 banane,1 portocală. Blat: Se separă albuşurile de gălbenuşuri şi punem în vasul robotului doar albuşurile, adăugăm zahărul şi zahărul vanilat, mixăm până obţinem o pastă albă şi consistent. Adăugăm gălbenuşurile şi continuăm mixarea, apoi adăugăm nuca, făina şi praful de copt stins cu oţet de mere. Mixăm bine şi turnam compoziţia într-o tavă cu hârtie de copt. Dăm tavă la cuptorul încălzit deja, pentru o oră.
Când este gata, lăsăm să se răcească şi apoi tăiem blatul în trei foi. Frişcă: Se pune smântână în vasul de la robot, se adaugă zahăr, zăhat vanilat şi întăritorul de frişcă. Mixăm până se fac floricele deasupra. Bombonele: Se pune apă într-o oală şi se pune pe foc, punem peste această apă o altă oală mai mică în care punem ciocolată ruptă bucăţi şi untul, lăsăm să se topească şi amestecăm într-una până obţinem o cremă omogenă. Adăugăm nuca de cocos şi amestecăm. Luăm câte un pic de compoziţie o punem în palmă şi introducem în mijloc câte o migdală, adunăm compoziţia sub formă de mingiuţa, o dăm prin nuca de cocos şi o lăsăm în farfurie să se răcească.
Din ciocolată am turnat în forme şi am făcut o ciupercuţă, floricele şi o inimioară pe care le-am folosit la ornarea tortului. Într-o tavă aşezăm o foaie de blat pe care o umezim cu sirop de la compotul de ananas, punem un strat de frişcă, adăugăm bucăţi de ananas, felii de banane şi felii de portocale, mai adăugăm o foaie de blat, îl umezim cu sirop de la compot, încă un strat de frişcă, ananas, banane şi portocale, apoi venim cu ultima foaie de blat. Ornăm tortul cu frişcă din belşug şi la final aşezăm bombonelele, formele de ciocolată, suflăm peste tort fulgi de ciocolată menaj şi aşezăm migdale. Poftă bună!