Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori - Brânzoaice împletite

Ultima actualizare:

Ingrediente: Pentru aluat: 400 g făină, 125 ml lapte, 1 ou, 2,5 linguri zahăr, 25 g drojdie proaspătă, 1 plic zahăr vanilat, coajă de lămâie, 1 fiolă esenţă de lămâie.

Pentru umplutură: 500 g brânză de vaci, 2ouă, 1plic zahăr vanilat, 1gălbenuş de ou amestecat cu o lingură de lapte pentru uns brânzoaicele.

Preparare: Puneţi toate ingredientele pentru aluat într-un vas încăpător şi frământaţi bine aluatul până devine elastic. Îl lăsaţi la dospit acoperit cu un prosop de bucătărie curat, într-un loc ferit de curent.

Într-un bol amestecaţi brânza cu ouăle şi zahărul vanilat. Când aluatul e gata îl tăiaţi în 4 bucăţi, îl întindeţi şi apoi puneţi brânza şi apoi împletiţi cu tehnica spicului.

Puneţi împletiturile (nu uitaţi să le ungeţi cu un gălbenuş de ou cu puţin lapte amestecat) pe o tavă în care puneţi hârtie de copt şi dati la cuptorul preîncălzit pentru 40 minute la 180 grade sau treapta 3 de gaz. Când sunt coapte, le scoateţi din cuptor şi le lăsaţi să se răcească înainte de a le tăia şi mânca.

Câştigă un cuptor multifuncţional

Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa redacţiei Ziarul Click!, Şoseaua Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, Bucureşti, cu menţiunea pe plic „Pentru reţeta săptămânii" sau pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro.

Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu un cuptor multifuncţional.

image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
image
actualitate.net
image
actualitate.net